“İspat etsin istifa etmeyen şerefsizdir, ama ispat etmeyen de şerefsizdir”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün bir basın açıklaması yaparak geçtiğimiz hafta sonu bir konferansta kendisi ile ilgili çeşitli ithamlarda bulunan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu&#

Çerkezköy 29.03.2012 19:56:00 0
“İspat etsin istifa etmeyen şerefsizdir, ama ispat etmeyen de şerefsizdir”
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, MHP İlçe Teşkilatı tarafından geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen “Dini ve Dünyevi Açıdan Aile ve Aile Olmanın Önemi” konulu konferansta yaptığı konuşmada kendisine çeşitli ithamlarda bulunan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’ya cevap verdi.
“EN SON SÖZ SÖYLEYEBİLECEK KİŞİ KENDİSİDİR”
Dün saat 14.00’da makamında basın açıklaması yapan Ali Ertem Mustafa Ordu’nun kendisi için bir hiç olduğunu ifade ederek “Ama kamuoyunu yanlış yönlendirecek açıklamalarına cevap verme zorunluluğu hissettim” dedi. Mustafa Ordu’nun konferansta yaptığı konuşmada yine kendisine ağır ithamlarda bulunduğunu belirten Ertem “Mustafa Ordu ailenin ne olduğunu bilemeyecek, aile kavramı hakkında en son söz söyleyebilecek insandır” dedi.
“TERBİYESİZLİKTİR”
Ordu’nun aile ile ilgili söyleyebilecek sözü olmadığını için yine kendisine ve belediyeye çattığını söyleyen Ertem “Benim diğer siyasi partilerin işine karışmak gibi bir uygulamam ve idealim yok. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var düşüncesi ile bu zamana kadar kendi partim dışında hiçbir siyasi parti hakkında açıklama yapmadım. MHP ile ilgili de şuana kadar hiçbir açıklamam olmadı. Mustafa Ordu bizim ve icraatlarımız hakkında açıklamalar yaptı. Ama her şeyin ahlaki ve etik olması taraftarıyım. Bu sınırı aşınca burnunu başka şeye sokmak anlamına geliyor. Bu da terbiyesizliktir” diye konuştu.
“ONUN İLÇE BAŞKANI OLMASINDAN EN ÇOK MEMNUN OLAN BENİM”
Mustafa Ordu’nun ilçe başkanı olmasından en çok memnun olan kişinin kendisi olduğunu söyleyen Ertem “Aklı başında, ne yaptığını bilen, her seçimde oyunu artırabilen, bizim seçmen kitlemizi kendisine hedef kitle edinip çalışabilen birinin ilçe başkanı olması en çok beni korkutur. Ama bu işin siyasi tarafı. İnsani tarafından baktığımızda ise Çerkezköy’de her siyasi partinin Çerkezköy’e hizmet etmekle yükümlü olduğunu düşünüyorum. İyi bir muhalefet kent için yararlıdır. MHP gibi geçmişi olan ve geçmişte önemli faaliyetlerde bulunan bir siyasi partinin Çerkezköy ilçe teşkilatının bu şekilde olmasını anlayamıyorum” dedi.
“ÖNCE KENDİ ÇEVRESİNE BAKSIN”
Mustafa Ordu’nun bilgisi ve fikri olmadığı için her önüne geleni olduğu gibi söylediğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Söylediklerini başkalarının empozesi ile söylüyor. Kimin söylettiğini de biliyorum. Kerameti kendinden menkul sanan Mustafa Ordu kendisi dışındaki herkesi hırsız, yankesici, harami olarak lanse ediyor. Hırsızların ve yanlış insanların nerde olduğunu görmek için yakınına baksın. Hırsızların, yetim hakkı yiyenlerin nerde olduğunu görsün” diye konuştu.
“İSPAT ETSİN, İSTİFA ETMEYEN ŞEREFSİZDİR”
Mustafa Ordu’nun “MHP seçimlerinden önce Ali Ertem ve arkadaşları MHP delegelerine ‘Mustafa Ordu’ya oy vermeyin’ diyerek delegeleri yönlendirmeye çalıştığı” iddialarına da sert cevap veren Ali Ertem “Benim ya da yakınımdan birinin bir tek MHP delegesine dahi ‘Mustafa ordu’ya oy verme’ dediğimizi ispatlasın, istifa etmeyen şerefsizdir. Ama bunu ispatlayamayan da şerefsizdir. Azıcık onuru, mertliği, delikanlılığı varsa çıksın ispatlasın. Aşağılık iftiralarla, çamur atarak kendi gibi bazı insanları kışkırtıyor. Bizim kimseden korkumuz yok. Ben partimin bana verdiği görevin ve halkın emanetinin gereği olarak görevimi yapıyorum. Geri adım atacak değilim” ifadelerini kullandı.
“BİZ ZATEN ONU ALLAH’A HAVALE ETTİK”
Toplum içinde yaşamanın en önemli ilkelerinin ‘erdemli ve ahlaklı olmak’ olduğunu söyleyen Ertem “Bunun aksi hayvandan aşağıya olmak demektir. Kim üstüne ne alıyorsa alsın” dedi. Mustafa Ordu’nun kendi sorunlarını kapatmaya çalışmak için taktik uyguladığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem “Ama bunu Ali Ertem üzerinden yapmak en basitiyle terbiyesizliktir” diye konuştu. “Mustafa Ordu suç duyuruları ile Cumhuriyet Savcılarını da çalıştırıyor” diyen Ali Ertem, Mustafa Ordu’nun belden aşağıya vurmaya devam ettiğini söyledi. Mustafa Ordu’nun “Onları Allah’a havale edeceğim” sözlerine de cevap veren Ali Ertem “Biz zaten onu Allah’a havale ettik. Biz bugüne kadar Allah’a havale ederek ıslahını istedik, bundan sonra da öyle yapacağız” dedi. Mustafa Ordu’nun karşı tarafı suçlarken kendi yaptıklarını da açıklamış olduğunu söyleyen Ertem Mustafa Ordu’nun ‘imar hırsızlığı’ ithamına da sert cevap verdi.
“HANGİ MANTIĞA HİZMET?”
8 yıllık belediye başkanlığı döneminde bir metrekare alanı dahi imara açmadığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Kendisine kılavuz seçtiği kişilerin yaptıklarına baksın. Bütün müteahhitleri hırsız pozisyonuna sokmak hangi mantığa hizmettir anlamıyorum. Bu işi yapanların helalinden kazanç peşinde koşmaları imar hırsızlığı mı oluyor? Bunu nasıl hırsızlar çetesi haline getiriyor anlamıyorum. Bizi suçlayacağına kendisine, kendisine akıl verenlere ve kendi yakınlarına baksın” diye konuştu.
“O İLEÇ BAŞKANI OLDUĞU SÜRECE BİZ SEÇİM KAZANMAYA ADAYIZ”
Mustafa Ordu’nun “Ali Ertem MHP ile uğraşacağına kendi ilçe başkanını seçsin” şeklindeki sözlerine de cevap veren Ali Ertem “Ben kendi ilçe başkanımı dahi seçme yetkisine sahip değilim. İlçe başkanını özgür iradesi ile oy kullanan delege seçer ve Ali Ertem’in de sadece bir oyu vardır. Ben böyleyken nasıl başka bir parti üzerinde çalışma yapabilirim, bunu da anlamıyorum” dedi. Ali Ertem “Mustafa Ordu ilçe başkanı olduğu sürece biz seçimleri kazanmaya en büyük aday olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10