Ertem ‘Kent Konseyi’ projesini kendi hazırladı

Çerkezköy Kent Konseyi’nin çalışmalarını daha rahat sürdürebilmesi için kendilerine ait bir tesis sözü veren Belediye Başkanı Ali Ertem, tesis için çalışmalara başladı. Kipa’nın k

Çerkezköy 2.04.2012 08:30:00 0
Ertem ‘Kent Konseyi’ projesini kendi hazırladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Kent Konseyi için yapılacak yeni binanın yerinin belirlendiğini ve çalışmalara en kısa zamanda başlanılacağını belirtti.

 

ERTEM SÖZÜNÜ TUTUYOR

 

Geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy Kent Konseyi’nin düzenlediği tanışma ve kaynaşma yemeğine katılan Belediye Başkanı Ali Ertem, burada yaptığı konuşmada, Kent Konseyi’nin çalışmalarını daha rahat yapabilmesi için kendisine ait bir yönetim ve toplantı yerine ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bu doğrultuda en kısa zamanda Kent Konseyi’ne söz konusu binanın yapılarak tahsis edileceği sözünü veren Başkan Ertem, tesis için çalışmalara başladı. KİPA Alışveriş Merkezi’nin önündeki yaklaşık 550 metrekarelik alanda yeni binanın yapılmasına karar verildiğini belirten Ali Ertem, burada toplamda 400-450 metrekarelik bir yapının inşa edileceğini ifade etti.

 

MEVCUT LOKAL ÖĞRETMENLERE YAKIŞMIYOR

 

Yapılacak yerin iki bölümden oluşacağını söyleyen Başkan Ali Ertem, “Biz burada yapacağımız tesisin bir bölümünün Kent Konseyi çalışmaları için kullanılmasını, bir bölümünü de ilçemizde görev yapan öğretmenlerimiz için daha nezih bir lokal yaparak hizmetlerine sunmayı planlıyoruz. Öğretmenlerimizin şu anda kullandığı lokal kullanılamayacak durumda. Öğretmenlerimize yakışmıyor. Burada hakkettikleri gibi temiz, nezih ve huzur dolu bir ortam sağlayacağız” dedi. Ertem, yeni yapılacak olan Kent Konseyi binasının projesini de kendisi hazırladı. 

 

YEŞİL ALANLA UYUMLU OLACAK

 

Kent Konseyi bölümünün yaklaşık 200 metrekare genişliğinde olacağını belirten Ali Ertem, yeni Kent Konseyi tesisinin içinde 22 metrekarelik Başkan Odası, 12 metrekarelik Sekreterlik odası, 16 metrekarelik Komisyon Odası, 80 metrekarelik Toplantı Salonu ve 46 metrekarelik de Kent Konseyi’nin sergi yeri olarak da kullanabileceği bir hol bulunacağını ifade etti. Tesisin yeşil alan içerisinde yapılacağını belirten Başkan Ertem, “Yapımız yeşil alanla uyumlu bir şekilde inşa edilecek. Halka da açık bir yer olacak. İnsanlar parka gider gibi buraya gelip dinlenebilecek ve çayını içebilecek” dedi.

 

AĞUSTOS’TA HİZMETE GİRMESİ HEDEFLENİYOR

 

Tesisin bir bölümünün de ilçede görev yapan öğretmenlerin boş zamanlarında gelip dinlenebileceği, stres atabileceği bir lokal olarak tasarlanacağını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, burada ise 25 metrekare mutfak, 78 metrekare birinci lokal, 43 metrekare ikinci lokal, 53 metrekare okuma, dinlenme ve internet salonu ve 150 metrekare de veranda bulunacağını söyledi. Projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Ali Ertem, tüm çalışmaların Ağustos ayına kadar tamamlanarak tesisin en kısa zamanda hizmete açılmasını hedeflediklerini söyledi. Tesisin tamamının Kent Konseyi yönetiminde olacağını belirten Ali Ertem, lokal kısmının kiraya verileceğini ve buradan elde edilen gelirin de Kent Konseyi’ne verilerek konseyin doğalgaz, elektrik, su gibi olağan giderlerinin karşılanacağını ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ   
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10