Korsan plakalı araçlar, şoför esnafını mağdur ediyor

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Balkan, Belediye’den otoparkta yatan odaya bağlı araçların icra ve hacizlerini kaldırmalarını talep etti. İlçede 200

Çerkezköy 2.04.2012 20:05:00 0
Korsan plakalı araçlar, şoför esnafını mağdur ediyor

 Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Balkan, belediye ile ortak yürütülen çalışmalar hakkında önceki gün saat 12.00’da Oda Binası’nda açıklamalarda bulundu.

İCRA VE HACİZLER KALKSIN İSTİYORUZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in 200 adet plaka vereceği yönünde açıklama yaptığını anımsatan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Balkan, söz konusu plakaların odaya verilmesinin ardından çalışmaların düzene gireceğini kaydetti. Şuanda odaya kayıtlı 800 plaka bulunduğunu belirten Yaşar Balkan, bunların içinden 450-500 kadar plakanın aktif olarak çalıştığını, kalan kısmın ise icra ve hacizlerden dolayı otoparklarda bekletildiğini ifade etti. Şoförler odası olarak otoparklarda bekleyen araçlar üzerindeki icra ve hacizlerin kalkmasını ve J plakalı araç sayısının da 250 adet ile sınırlandırılmasını temenni ettiklerini söyleyen Balkan, belediye ile bu yönde ortak bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.
200’DEN FAZLA KORSAN PLAKA ÇALIŞIYOR
Söz konusu temennilerin gerçekleşmesi halinde şuanda ilçede korsan olarak faaliyet gösteren araçların yasal bir statü kazanmak için çaba göstereceklerini belirten Yaşar Balkan, konu ile ilgili gerekli dilekçelerin ilgili makamlara iletildiğini söyledi. S plaka ve J plaka araç sahiplerinin korsan plaka kullanımından ötürü mağduriyet yaşadığını kaydeden Yaşar Balkan, “Bu arkadaşlarımız iş yapamaz hale geldi. 200’ün üzerinde korsan plaka ile çalışan araç olduğunu tahmin ediyoruz. Belediyeden en kısa sürede bu mağduriyetin giderilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştirmesini bekliyoruz” dedi.
OLMASI GEREKEN ZATEN BU
Geçtiğimiz aylarda Belediye Meclis Toplantısı’nda toplu taşıma araçlarının basamaklarının engelliler için dizayn edilmesi yönünde alınan kararı da değerlendiren Yaşar Balkan, “M plakalı araçların engelliler için dizayn edilmesine ilişkin tanınan süre Haziran ayında sona erecek. M plaka sahibi üyelerimizin bir kısmı oluşacak maliyetlerden dolayı bu çalışmaya sıcak bakmıyor fakat odamız genelinde üyelerimiz söz konusu uygulamanın yapılması gereken bir çalışma olduğu inancındalar. Biz de oda olarak alınan bu kararın engelli vatandaşlarımız açısından son derece önemli ve gerekli bir karar olduğu inancındayız. Konuya sıcak bakmayan üyelerimizle görüşerek uygulamanın gerekliliği hakkında açıklamalar yapacağız. Olması gereken de budur zaten” diye konuştu.
ODAYA 1 ÇEKİCİ ALACAĞIZ
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bünyesine 1 adet çekici kazandırmak için merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Şoförler Odası Federasyonu ile görüşmeler içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Yaşar Balkan, “Görüşmelerimiz neticesinde Ankara’daki yetkililer konuya olumlu baktıklarını belirtti. Kendilerinden bu yönde söz aldık. Temennimiz en kısa zamanda söz konusu çekiciyi odamıza kazandırmaktır” dedi. Korsan plakalı araçların Sanayi bölgesindeki fabrika giriş çıkışlarında tespiti için İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile ortak çalışmaların da gece gündüz devam ettiğini kaydeden Balkan, yetkililerin konuya ilişkin denetimlerini sıklaştırmasını istediklerini söyledi.
Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10