Veliköy’den Çanakkale çıkarması

Veliköy Belediyesi tarafından organize edilen Çanakkale Gezisi kapsamında Pazar günü saat 04.00’da Çanakkale’ye hareket eden 600 kadından oluşan kafile, gezinin ardından akşam saat 21.00’da Veliköy&#

Çerkezköy 10.04.2012 13:55:00 0
Veliköy’den Çanakkale çıkarması

Veliköy Belediyesi tarafından organize edilen Çanakkale Gezisi kapsamında Pazar günü saat 04.00’da Çanakkale’ye hareket eden 600 kadından oluşan kafile, gezinin ardından akşam saat 21.00’da Veliköy’e döndü.

 

ÇANAKKALE’Yİ ZİYARET ETTİLER

 

Gezi sonrasında açıklama yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Çok kısa bir süre önce Türk milletinin gülle, mermi, çelik ve baruta karşı verdiği en çetin mücadelelerden birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’nci yıldönümünü gururla kutlamıştık. Canı pahasına, sonraki nesillerin bağımsız ve namusuyla bir bütün yaşaması için kendilerini mermi sağanağının içine atan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde evlatlarına kına yakarak askere gönderen ve vatana kurban olsun anlayışını benimsemiş, kınalı kuzusuna “ Ya şehit ol, ya gazi!” diyerek veda eden bir anne göremezsiniz. İşte Çanakkale’de Türk kadınının yüceliği bir kez daha tecelli etmiştir. Şüphesiz destan yazan yiğit evlatları yetiştiren eli öpülesi annelerimize asla borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.

 

GEZİLER DEVAM EDECEK

 

Veliköy Belediye Başkanı olarak beldede yaşayan 600 kadının, destan yazılan toprakları görmesine vesile olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Belindir, “Bu gezileri tekrarlayarak tüm Veliköylü hemşerilerimizin destan yazılan toprakları görmelerini sağlamak gayesindeyim. İnanıyorum 600’ler nice 600’lerin yetişmesine ilah olan iman ve kudretin temsilcileri olacaklardır” ifadelerini kullandı.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10