“Her şey Kapaklı için”

“Kapaklı İlçe Olmak İstiyor Platformu” olarak Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını belirten Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir ve AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman

Çerkezköy 11.04.2012 20:48:00 0
“Her şey Kapaklı için”
“Kapaklı İlçe Olmak İstiyor Platformu” Kapaklı’yı tanıtan ve Kapaklı’nın ilçe olma isteğini dile getiren bir mektup yazarak önceki gün mektubu Başbakanlık’a ulaştıran Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir ve AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, dün saat 14.00’da belediye binasında açıklama yaparak hem Ankara temasları hem de platformun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. 
ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDUK
Platformun çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, “Kapaklı İlçe Olmak İstiyor Platformu’nu oluşturduk. Beldedeki sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, finans sektörü, okul müdürleri, muhtarlar ve belediyemiz ortaklaşa bir çalışma başlattı. 6 Nisan tarihinde gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda açıkladığımız üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilçe olma talebimizi içeren bir mektup ulaştırdık. Ayrıca İlçe Platformu’nu temsilen AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan ile birlikte Ankara’ya giderek bir dizi temaslarda bulunduk” dedi.
MEKTUBU BİZZAT TESLİM EDECEK
Ankara’da başta Bölge Milletvekillerinden T. Ziyaeddin Akbulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Divan Katip Üyesi Özlem Yemişçi, Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gülşam ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile Trakya Genel Merkez’den Sorumlu İstanbul Milletvekili Hüseyin Gürge’yi ziyaret ettiklerini ifade eden İrfan Demir, “İlçe Platformu adına yazdığımız mektubu ve üzerinde ‘Bismillahirrahmanirrahim’ yazılı özel tasarlanmış bir kalemi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’a Başbakanımıza ulaştırılması üzere teslim ettik. Kendisi mektubu ve hediyemizi Başbakanımıza bizzat vereceğini ifade etti. Ayrıca Kapaklı hakkında da Grup Başkan Vekili’ne bilgi verdik” dedi.
19 BAŞVURU VAR
Nüfus, sosyal ve kültürel yapı, şehirleşmede kat edilen mesafe ve daha birçok konuda Kapaklı hakkında bilgilendirmede bulunduklarını kaydeden İrfan Demir, “Tekirdağ Milletvekillerimizden T. Ziyaeddin Akbulut, 15 Nisan’da Başbakanımız Tekirdağ’a geldiğinde muhakkak sesimizi bir şekilde duyurmamız gerektiğini ifade etti. Özlem Yemişçi ise şuana kadar 19 ilçe başvurusunun yapıldığını fakat içlerinde ilçe olmayı en çok Kapaklı’nın hak ettiğini belirtti. Kırklareli Milletvekilimiz Şenol Gürşam da Kapaklı’yı yakından takip ettiğini söyledi. Kırklareli nüfusuna kayıtlı bir çok insanın Kapaklı’da ikamet ettiğini ve dolayısıyla da Kapaklı hakkında ziyadesi ile bilgi sahibi olduğunu söyleyerek beldemizin ilçe olmayı hakkettiğini kaydetti” diye konuştu.
TAM ZAMANINDA BİR ZİYARET YAPTIK
Trakya Genel Merkez’den Sorumlu İstanbul Milletvekili Hüseyin Gürge’den şuanda Büyükşehir belediyelerinin teknik altyapısı ile ilgili çalışmalara başlandığı bilgisini aldıklarını belirten İrfan Demir “Kendileri bölge milletvekillerimizi de çağırarak görüş bildirmelerini isteyeceklerini, henüz ilçe olup olmama hakkında bir kararın verilmediğini ifade etti. Bu açıdan değerlendirdiğimizde biz tam zamanında ve isabetli bir ziyarette bulunduk. Teknik çalışmalar yapılacak, vekillerimizin, il başkanlarımızın ve teşkilatlarımızın fikirleri alınacaktır. Biz bu görüşmelerden önce Ankara’ya giderek tam zamanında bir ziyaret gerçekleştirmiş olduk. Kapaklı’yı ilgili kişilere tam zamanında anlattık. Yaptığımız çalışmaların muhakkak dikkate alınacağına inanıyorum. Her şey Kapaklı için” dedi.
TASLAK VAR AMA İÇİ BOŞ
AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan da kimliklerini bir kenara bırakarak Kapaklı için birlikte hareket ettiklerini belirterek “Amacımız çok güzel bir zamanlama yapmaktı. Görüşmeleri gerçekleştirerek amacımızı anlatan mektubumuzu ilgili yerlere Başbakanımıza verilmek üzere ulaştırdık. Ortada bir taslak var fakat içi boş. Kanun henüz hazırlanmamış. Bu yüzden çalışmalarımızın meyve vereceğine olan inancımız tam. Biz derdimizi anlattık. İsteklerimizi ilettik. Kapaklı’da güçlü bir sinerji oluşturduğumuzu ifade ettik” dedi.
FARKIMIZI ORTAYA KOYMALIYIZ
Platform çalışmalarında kimsenin diğerlerinin lokomotifi ya da vagonu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Orhan, “Birileri resmin yalnız bir tarafını görüyor. Resmin tamamına bakmıyor. Dedikodular çıkarmaya başlamışlar. Gönül isterdi ki Ankara’da CHP’li ve MHP’li vekillerimizle de görüşebilseydik. Ama cenaze dolayısı ile CHP’li vekiller orada değillerdi” dedi. Amaçlarının ilçe olmak olduğunu söyleyen Ali Osman Orhan, yapılan çalışmaların yerel seçim yatırımı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Ali Osman Orhan “İktidar partisinin AK Parti olması sebebi ile AK Parti Belde Başkanı’nın da görüşmelerde bulunması gerektiği Platform tarafından uygun görüldü. Çıkan dedikodular bu oluşumu yıkmaya yöneliktir. Biz 15 Nisan’da hep birlikte sesimizi duyuracağız. Diğer beldelerde de hazırlıklar yapılmaya başlanacaktır. Bizim nüfusumuz 61 bin. Biz diğer beldelerle aramızdaki farkı ortaya koymak zorundayız. Unutmayalım ki 15 Nisan bizim çalışmalarımız için bir son olmayacaktır. Kapaklı ilçe olana kadar bu çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ        


0282 726 91 91
0282 747 65 10