Beton yol çalışmaları devam ediyor

Kapaklı Belediyesi alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda beton yol çalışmalarını Atatürk Mahallesi'ne bağlı cadde ve sokaklarda sürdürüyor.

Çerkezköy 18.04.2012 08:56:00 0
Beton yol çalışmaları devam ediyor
Kapaklı Belediyesi alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda beton yol çalışmalarını Atatürk Mahallesi'ne bağlı cadde ve sokaklarda sürdürüyor.
PARKET TAŞ SÖKÜMÜ DE YAPILIYOR
Aşıklar Sokak'ta başlayan beton yol çalışmaları Kadife Sokak'ta devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediyesi Fen İşleri İnşaat Mühendisi Necmi Ölke “Yeni beton yol yapım çalışması Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak'ta beton yol yapımı tamamlanmak üzere. Kurtuluş Caddesi'nde yapımı süren köprünün tamamlanmasının ardından Aşıklar Sokak ve Kurtuluş Caddesi beton yol yapımı birlikte yapılacak. Narin Sokak'ta beton yol yapımı tamamlandı. Ekipler diğer yandan da İstiklal Caddesi'nde parke taş sökümü ve Kervan Sokak'ta beton yol hazırlığı yapıyor” dedi.
ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Atatürk Mahallesi'ne bağlı diğer sokak ve caddelerde de beton yol yapım çalışmalarının devam edeceğini belirten Ölke “Öncelikle greyder ile yapılacak yol sağlam zemine kadar indiriliyor. Çıkan fazla malzeme kamyonla taşınıyor. Yollarımız oluşabilecek çökmelere karşı yolun çürük yerleri sağlam dolgu malzemesi ile doldurularak silindirle sıkıştırılıyor. Yapılacak yolda aplikasyon ve kot ölçüm çalışmasından sonra yolu ikiye bölen demir kalıplar çakılıyor. İki bölüm halinde yola beton dökülüyor. Yol yapımında betonun içerisine çesan demir konularak beton yolun daha uzun ömürlü olması sağlanıyor. Beton dökümünden sonra helikopter denilen beton düzeltme makinesi ile yol düzlenerek beton yol yapımı tamamlanıyor. Beton yol çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10