Belediye'de toplu sözleşme sevinci

Çorlu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çorlu Belediyesi ...

Çerkezköy 5.04.2010 05:03:00 0
Belediye

Çorlu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çorlu Belediyesi Hizmet binasında yapılan toplantıda, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, iki yıllık iş sözleşmesine imza attılar

 

CHP İL BAŞKANI DA KATILDI

CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü, Belediye-İş Sendikası Trakya Şubesi Başkanı Aziz Aktay, Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan, daire müdürleri ve Belediye çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Belediye-İş Trakya Şubesi Başkanı Aziz Aktay, "Çalışan arkadaşlarıma, temsilcilerime sendika yöneticilerime, belediye başkan yardımcılarına, Belediye Başkanımız Ünal Baysan'a sözleşme sürecinde göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Genel Başkanımız, biz işçi emekçilerinin her zaman yanında olmuştur. Nihat Yurdakul da toplantımıza katılarak verdiği önemi gösterdi. İmzalamış olduğumuz bu sözleşmenin başta işçi arkadaşlarımıza, Belediyemize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

 

BİLİNÇLİ İŞÇİ ŞART

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise Çorlu Belediyesi ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek, "Sendikal haklar her geçen yıl aşındırılıyor. 12 Eylül darbesinden sonra sendikal hareketler ağır bir darbe almıştır. Her geçen yıl işçi sendikaları ve örgütlü işçi hareketleri üzerinde baskı uygulanmaktadır. Bizler tüm baskılar karşısında işçi ve emekçilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bu uğurda her türlü bedeli ödemeye hazırız. Bizim Belediye-İş Sendikası olarak verdiğimiz mücadeleyle birlikte, üyelerimizin de bu mücadeleye sahip çıkması gerekmektedir. Ekonomik ve sosyal olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu aşamada işçi kesiminin eğitilip bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bilinçli emekçiler haklarını çok daha iyi savunacaklardır. Bugün burada Çorlu Belediyesi ile toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz. Başta Çorlu Belediye Başkanı olmak üzere üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

'1 MAYIS TATİL OLSUN'

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'da yaptığı konuşmasında, "Daha önce Belediye Başkanlığı yaptığım iki dönemde de Belediye-İş Sendikası ile çalışmalarımız oldu. O tarihlerde sözleşmeye 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın resmi tatil olması maddesinin koyulmasını istemiştim. Çorlu Belediye yönetimi olarak işçi ve emekçilerin her zaman yanında olduk. İmzaladığımız bu sözleşme her ne kadar istediğimiz şartlarda olmasa da günümüzün ekonomik koşullarında kötü de değil. Umarım şartlar elverdiği zaman gerekli şekilde sözleşme yaparız. İmzaladığımız bu sözleşme herkese hayırlı olsun."ifadelerini kullandı.

 

KARŞILIKLI JESTLER

Konuşmaların ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya toplu iş sözleşmesini imzaladılar.  İmza töreni sonunda Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a bir plaket verdi. Belediye-İş Sendikası Trakya Şubesi Başkanı Aziz Aktay, emeğe ve emekçilere verdiği destekten dolayı CHP Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü'ye de bir plaket vererek teşekkür etti. Başkan Ünal Baysan ise toplu iş sözleşmesinden dolayı Çorlu Belediyesi'nin yeni logosunun bulunduğu plaketi Nihat Yurdakul'a takdim etti. Daha sonra toplu iş sözleşmesi dolayısıyla bir kokteyl düzenlendi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10