Nüfus Müdürlüğünden Muhtarlara teşekkür

Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda, merkez, belde ve köy muhtarları ile toplantı düzenleyen Çerkezköy Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, özveriyle çalışan 14 muhtara çalışmalarından dolayı

Çerkezköy 18.04.2012 21:28:00 0
Nüfus Müdürlüğünden Muhtarlara teşekkür
İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, ilçede görev yapan muhtarlarla dün saat 15.00’da Belediye Nikah Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi.
3’ER SAAT EĞİTİM VERİLDİ
Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar, Veliköy ve Karaağaç’ta görev yapan 27 muhtar ve 5 köy muhtarı ile bir araya gelen Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, ‘Gizlilik Esasları’ ile ilgili bir toplantı düzenledi. Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven’in de katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar, geçtiğimiz haftalarda muhtarlara 10’ar kişilik gruplar halinde ‘Gizlilik Esasları’ konusunda üç gün boyunca üçer saat eğitim verildiğini ifade etti.
İŞİNE İLGİ GÖSTERMEYEN MUHTARLARIMIZ VAR
Toplantıda konuşan İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek de, geçtiğimiz süreçte muhtarların bir denetlemeden geçtiğini ve bu denetleme neticesinde eksiklik görülen konular hakkında muhtarların eğitime tabi tutulduklarını belirtti. Denetimler süresince olumlu ya da olumsuz birçok durumla karşı karşıya geldiğini söyleyen Gülhan Yelek, “Çok düzenli çalışan muhtarlarımız var. Bu beni çok mutlu etti. Fakat işine yeterli ilgiyi göstermeyen muhtarlarımız da var. Bu üzücü bir durum” dedi.
EKSİKLİKLER OLDUĞUNU GÖRDÜM
Çerkezköy’de Merkez Mahallesi Muhtarlarından, Dernek Başkanı Şükrü Dumanlar haricindeki muhtarların çalışmalarının yeterli olmadığını ifade eden Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, Kızılpınar Belediyesi’ndeki tüm muhtarların dört dörtlük çalıştığını kaydetti. Muhtarların bazı konularda eksiklerinin olduğunu söyleyen Gülhan Yelek, “5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, Adres Kayıt Sistemi Yönergesi’nin 26. ve 27. maddeleri, Form D’lerin zamanında gönderimi” konularında muhtarlara eğitimler verildiğini ve bundan sonraki süreçte 5237 sayılı Ceza Kanunu’nun uygulanmasına geçileceğini ifade etti.
TEŞEKKÜR YAZISI HEDİYE ETTİ
Konuşmasının sonunda özveri ile çalışan muhtarlara teşekkür eden Yelek, 14 muhtara çalışmalarından dolayı teşekkür yazısı takdim etti. Gülhan Yelek ayrıca Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven’e de çalışmalardaki uyumu ve çalışkanlığından dolayı teşekkür ederek kendisine hediye verdi.
YILIN MUHTARINI SEÇTİ
Kızılpınar Yunus Emre Mahallesi Muhtarı İshak Aydın’ı yılın muhtarı seçtiğini söyleyen Gülhan Yelek, Trakya’nın en genç muhtarı olma unvanını elinde bulunduran Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz’e de bir teşekkür yazısı sundu. Bu tür etkinliklerle çalışan ve çalışmayanların ayırt edilmesi gerektiğini söyleyen Gülhan Yelek, “Diğer muhtarlarımız küsüp darılmasın. Bu uygulama ile umarım hırslanırlar ve daha iyi işler çıkarırlar. Unutmayalım ki biz büyük bir aileyiz” dedi.   

Haber / Ahmet KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10