“Allah’ın yarattığı en güzel sanat eseriyiz”

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Yönetimi ve Çerkezköy Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla “İnsanlığın yeniden doğuÅ

Çerkezköy 22.04.2012 20:55:00 0
“Allah’ın yarattığı en güzel sanat eseriyiz”

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Yönetimi ve Çerkezköy Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla “İnsanlığın yeniden doğuşu” konulu konferans düzenlendi.

 

“İNSANLIĞIN YENİDEN DOĞUŞU”

 

Önceki akşam saat 20.30’da Lemar Düğün Salonu’nda gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi  Abdurrahman Baz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam ederken, programda ilk konuşmayı Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin yaptı. Seçkin, saygın toplumda insanların birbirlerine saygı gösterdiğini ifade eden Emin “Peygamber efendimizin isminin hürmetine bir araya gelmek bu güzel geceyi idrak etmek mutlu bir gecedir. Allah resulü Allah’ın rızası için bir araya gelenler, Allah rızası için birbirini ziyaret edenler, Allah rızası için birbirini seven kimseleri Allah, sevdiği kimselerin listesine koyar” dedi.

 

KARDEŞLİK MUHABETLE, ŞEFKATLE VE MERHAMETLE OLUR

 

20 Nisan 571 yılında Allah resulünün dünyaya teşrif ettiğini ifade eden Emin “İnsanların doğuşu onunla beraber başlamıştır. Onun getirdiği güzel emir ve buyruklarla kardeşlik tesis edilmiş oldu. Değişik yöre ve şehirlerde değişik isimleri taşıyanlar Allah resulünün sevgisi, muhabbeti etrafında bir araya geldi. Kardeşlik muhabbetle, şefkatle, merhametle olur” diye konuştu.

 

“ELLERİNDEN ÖPERDİM”

 

Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin’in konuşmasının ardından “İnsanlığın Yeniden Doğuşu” konulu sinevizyon gösterimi sunuldu. Sinevizyon gösteriminin ardından Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkan Vekili Ahmet Muharrem Atlı konuşma yaptı. Katılımcılara ‘Hz İnsan’ diyerek seslenen Atlı “Sizleri Hz. İnsan olarak düşündüğümde Milletvekili, Belediye başkanı, Kaymakam veya sivil toplum örgütü başkanları olmak, Hz.İnsan kelimesinin altında kalıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene seçtiği tema içerisinde kardeşlik ruhu içinde birbirimize sarılma, birbirimizle var olmak duygusu içinde tasavvuf büyüklerimizin bize ifade ettiği Hz. İnsandır. Hz.İnsan büyüklerimin burada olan herkesin elimden gelse ellerinden öperdim” dedi. 

 

“ONU ANLATMAK EN ZOR KONUDUR”

 

Peygamber efendimizi anlatmanın zor bir konu olduğunu ifade eden Atlı “O kadar geniş bir konu ki anlatmakla bitmez. O kadar renkli bir ülkede yaşıyoruz ki her alt yapıdan insanımız var. Ortak paydalarımız da var. Bir de fakirliğimiz var, ah o kahrolası diyeceğimiz ön yargılarımız. Halbuki birbirimizi tanısak ve birbirimizi bantlamadan önce tanıma fırsatı bulsak çok seveceğiz birbirimizi” ifadesini kullandı.

 

ARAMIZA DUVARLAR KOYUYORUZ

 

Askerlik anılarından da bahseden Ahmet Muharrem Atlı “Askerin dinle diyanetle alakası yoktur deriz. Ön yargılı yetiştiğimiz için bu bizde böyle olmuş. Askerliğimi yaptığım yerde herkesin kalbinde gönlünde Allah’la farklı bir ilişkisi var. Bunları bilmiyorduk. Hani asker dinsizdi, hani dinle diyanetle alakası yoktu. Ama biz ön yargıyla büyüdüğümüz için böyle görmüşüz ve bu yaşadıklarımdan sonra bütün ön yargılarım kırıldı. Komutanımı tanıdıktan sonra gönlümün açıldığını öğrendim. En büyük ülke olarak sıkıntımız ön yargılar. Sarılamıyoruz birbirimize, aramıza bir duvar koyuyoruz” dedi.

 

ALLAH’IN YARATTIĞI EN GÜZEL SANAT ESERİYİZ

 

Efendimizin önünden bir Yahudi cenazesi geçtiğinde ayağa kalkarak saygı gösterdiğini ifade eden Atlı, “Diyorlar ki efendimiz fark edemediniz galiba o bir Yahudi cenazesi. Efendimiz ise diyor ki insan değil mi o. Ben insana hürmet ediyorum diyor. Önce insan diyor. Aynı tasavvufu anlayışımız içinde olan Hz. İnsan. Biz Allah’ın yarattığı en önemli sanat eserleriyiz. Batılı veya ülkemizin önde gelen ressamlarının yapmış olduğu eserlerin önünde saatlerce bekleyip görmüyor muyuz onları tebrik etmiyor muyuz. Ama önümüzde her gün milyonlarca insan görüyoruz ve o resimlerden çok daha değerli. Sevilmesi gereken insandan bahsediyoruz. Kainata insanlık öğretmiş bir insandan bahsediyoruz. Üzerimize düşen en önemli şey O’nu temsil etmektir” şeklinde konuştu.

 

TABLO HEDİYE EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından sahneye gelen sanatçı Yasin İlhan söylediği ilahilerle ve musiki dinletisi gerçekleştirdi. Düzenlenen programın sonunda ÇESİAD yönetimi tarafından programa katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut ve CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’e tablo hediye edilirken, davetlilere ise İlçe Müftüsü Mahmut Emin’in yazdığı kitap hediye edildi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaettin Akbulut ve Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in yanı sıra Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Adayı Metin Dönmez, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Abdurrahman Çiçek, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ayhan Arslan, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ahmet Türker, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, ÇESİAD İş Komisyonu Başkanı Ayşe Doğan, ÇESİAD Yönetim Kurulu, imamlar, okul müdürleri, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı. Programda davetlilere ballı süt ikram edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10