Karaağaçlılar ‘Çocuk Şenliği’nde buluştu

Karaağaç Belediyesi’nin katkıları ile Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ve Karaağaç İlköğretim Okulu tarafından organize edilen 23 Nisan Çocuk Şenliği önceki gün Karaağaç Tören AlanıR

Çerkezköy 24.04.2012 18:57:00 0
Karaağaçlılar ‘Çocuk Şenliği’nde buluştu

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ve Karaağaç İlköğretim Okulu tarafından önceki akşam saat 17.00’da Karaağaç Tören Alanı’nda 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlendi.

 

TÜRKÜLERİ HEP BİR AĞIZDAN SÖYLEDİLER

 

Karaağaç Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen program Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek ve Karaağaç İlköğretim Okulu Müdürü Murat Yeşil’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Serap Ertekin, birbirinden güzel türküler seslendirirken, davetliler de bu türkülere hep bir ağızdan eşlik etti.

 

HALKOYUNLARI GÖSTERİLERİ BEĞENİ İLE İZLENDİ

 

Bu yıl ilk kez düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği programında türkü konserinin ardından yumurta taşıma yarışması yapıldı. Programda daha sonra Kars-Arpaçay Gülyüzü Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yöresel halk oyunları gösterisi sunuldu. Büyük beğeni ile izlenen gösterinin ardından Çuval yarışması ve Yoğurt yeme yarışması ile davetliler eğlenceli anlar yaşadı. Yarışmaların ardından Karaağaç Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yöreye özgü halk oyunları sergilendi. Halk oyunu gösterisinin ardından da ödül törenine geçildi.

 

PLAKETLER VERİLDİ

 

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, katkılarından dolayı Çerkezköy MYO Müdürü Prof Dr. Hikmet Ziya Özek’e plaket verirken, etkinlikte emeği geçen 62 yaşındaki Emekli Müzik öğretmeni Hüseyin Yeğen’e ise plaketini okul müdürü Murat Yeşil takdim etti. Ödül töreninde ayrıca Çerkezköy MYO Müdürü Özel, öğretim görevlisi Taha Aslanlı’ya teşekkür plaketi verdi. Türküleri ile geceye renk katan Serp Ertekin, Anadolu rock konseri veren Melisa Oral, Kutay Köse, Enes Salkımtaş, Fatih Yılmaz, Kars-Arpaçay Gülyüzü Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Aydın, Karaağaç Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Nuri’ye de teşekkür plaketi verildi. 

 

FENER ALAYI İLE SON BULDU

 

Programda daha sonra, Karaağaç İlköğretim Okulu ile Karaağaç Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri arasından düzenlenen futbol turnuvası ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından emekli müzik öğretmeni Hüseyin Yeğen yönetimindeki Karaağaç İlköğretim Okulu korosu tarafından seslendirilen şarkılarla davetliler keyifli anlar geçirdi. Koronun seslendirdiği şarkıların ardından havai fişek gösterisi yapıldı. 23 Nisan Çocuk Şenliği programı fener alayının yürüyüşü ile son buldu. Bu yıl ilk kez düzenlenen programa Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Karaağaç Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Musa Aydoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Kars-Arpaçay Gülyüzü Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Aydın, Karaağaç Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Nuri ve Karaağaç Meclis üyesi Ensar Şimşek, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ   
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10