Atatürk’ü ve onun emanetini çocuklarımıza anlatmalıyız

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapaklı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kapaklı Sahası'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.

Çerkezköy 24.04.2012 19:09:00 0
Atatürk’ü ve onun emanetini çocuklarımıza anlatmalıyız

Kapaklı’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Aatürk büstüne çelenk sunumu ile başladı. Törene Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Meclis Üyeleri, Kapaklı Polis Merkezi Ekipler Amiri Halis Sarıyıldız, okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, dernek yöneticileri ve belediye çalışanları katıldı. Çelenk sunma töreninden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak tören sona erdi.

 

23 NİSAN, ULUSAL EGEMENLİK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

 

Çelenk sunumunun ardından kutlamalar, Kapaklı sahasında devam etti. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve akabinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Polis Merkezi Ekipler Amiri Halis Sarıyıldız ve okul müdürlerinin törene katılan öğrenci ve izleyicilerin bayramını kutlaması ile başlayan program, öğrenciler tarafından 'Andımız'ın okunması ile devam etti. Programda konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 23 Nisan'ın Ulusal Egemenlik açısından büyük önem taşıdığını, milli birlik ve milli şuurun bu bayramlarda daha iyi ortaya çıktığını ifade ederek, “23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır, Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir. Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi bilmeliyiz” dedi.

 

ATATÜRK’Ü VE EMANETİNİ ÇOK İYİ ANLATMALIYIZ

 

Atatürk’ü ve onun emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma kararlılığının çocuklara çok iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Mandalı “Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir” diye konuştu.

 

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

 

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından şiir, resim, spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni ve şiirlerin okunmasının ardından öğrencilerin renkli gösterileri başladı. Hem folklor hem de modern dans gösterilerinin sergilendiği kutlamalar, ilgiyle izlendi.

 

Haber / Sevim BOZKURT
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10