"Trakya, devlet yatırımlarından hak ettiğini alamıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 'Trakya Bölgesi, devlet yatırımlarından hak ettiğini alamıyor' dedi.

Çorlu 29.04.2012 18:07:00 0
"Trakya, devlet yatırımlarından hak ettiğini alamıyor"
Çorlu İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (ÇİSAD) yeni hizmet binasının açılışına katılan Köprülü, Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının önemli rol oynadığını belirterek, ÇİSAD'ın yeni hizmet binasının açılış töreninin, aynı zamanda 10. kuruluş yılına denk gelmesinin de ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi. Türkiye’de  STK'ların, çok önemli ve stratejik bir rol oynadığını kaydeden Köprülü, “Bu önemli yerde bulunan STK'ların, herhangi bir siyasi görüşe ya da düşünceye hizmet etmemeleri gerekir” dedi.
EKSİKLİKLERİ BAĞIMSIZ BİR ŞEKİLDE MASAYA KOYUYORUZ

Milletvekillerinin ciddi sorumlulukları olduğunu belirten Emre Köprülü, “Trakya Bölgesi en çok üreten ve en çok katma değer kazandıran bölgelerden biri. Ancak, devlet yatırımlarından hak ettiğini alamıyor. Biz, bu bölgede alt yapı sorunlarını halletmek için çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde açıklanan, teşvikle ilgili yasadan da Tekirdağ, yine hak ettiğini alamıyor. Ortadaki tabloya bakıldığında durum ortadadır. Bölgemizdeki eksiklikleri, bağımsız bir şekilde Tekirdağ ve Çorlu'nun gelişimi için masaya koyuyoruz. Çorlu'da mevcut Mühendislik Fakültesi'nin çevresinde bin dönüm arazi var. Burada teknik bir üniversitenin yapılması için elimizden geleni de yapacağız" diye konuştu. Törene, CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer, MHP Milletvekili Bülent Belen, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ve ÇİSAD üyeleri de katıldı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10