Kıyamete kadar Bosna ile kardeş kalacağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) heyeti 4 günlük Bosna Hersek gezisinin ardından Çerkezköy’e döndü.

Çerkezköy 2.05.2012 22:12:00 0
Kıyamete kadar Bosna ile kardeş kalacağız
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) heyeti 4 günlük Bosna Hersek gezisinin ardından Çerkezköy’e döndü.
TÜRK OKULLARINI ZİYARET ETTİLER
Geziye Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, eşi Nuran Ertem, ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, Fevziye Asbaş, Sina Erim Asbaş, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, eşi Gülşen Yazı, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, ÇESİAD İş Kadınları Komisyonu Başkanı Diş Hekimi Ayşe Doğan, ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Sözüer, Ümmügülsüm Sözüer, Bross Çorap Sahibi Mustafa Kozuva, Semra Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Asbaş, Özel Asbaş, ÇESİAD Genel Koordinatörü Efrahim Özcan, ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak, ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ak, Arzu Ak, işadamı Mehmet Salih Yüzbaşı, Türkan Yüzbaşı, mimar-işadamı  Soysever Bilgiç, emekli öğretmen Serap Bilgiç, ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Yegin, Kardeşler Yapı Malzemeleri sahibi Ömer Karadeniz katıldı. Heyet, Bosna Hersek’te Sarajervo, Mostar ve Travnik’e gitti. Sarajervo’da Başçarşı, Gazi Hüsrev Cami, Fatih Camisi, Hünkar Köprüsü, Savaş Tüneli ve Müzeyi ziyaret eden heyet, İzzet Begoviç ve şehitlerin kabirlerini de ziyaret etti. Ali Ertem ve beraberindekiler ayrıca Burç Üniversitesi ve Türk okullarını da ziyaret ederek oradaki eğitim hayatı ile ilgili bilgiler aldı.
KIYAMETE KADAR KARDEŞ KALACAĞIZ
Ali Ertem ve ÇESİAD heyeti Savaş Tüneli Anı Defteri’ne yazı yazarken, Ali Ertem “Yüzyıllardır aynı duyguları paylaştığımız Bosna halkına yaptığımız ziyaret dolayısıyla ziyadesiyle haz duyduk. Kıyamete kadar da Bosna’ya kardeş kalacağız” notunu yazdı. ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş da anı defterine “Fatih Sultan Mehmet Han’ın Ahitnağmesinde okuduklarımızın, Tüm dünya insanlarının kalbine yerleşmesi dileğiyle. Allah bu tür zulümleri hiçbir millete bir daha yaşatmasın” notunu düştü.
DENKLİK VERİLEN NADİR ÜNİVERSİTELERDEN
1994 yılında 7 Türk’ün İgma Dağları’nı aşarak Sarajevo’ya girmeleri ile başlayan Türk Okulları açma çalışmalarının, yaşanan sıkıntılı olayların sonunda bugün örnek çalışmaları ile göz doldurduğunu söyleyen Hakan Asbaş “Anaokulu, ilköğretim, lise ve BURÇ Üniversitesi ile yılda 2000 öğrenciye hizmet veriyor. Değişik dünya ülkelerinin okullarının da bulunduğu Bosna`da çok kısa süre içerisinde Ulusal ve uluslararası tüm çalışmalarda birinci sıraya yerleşen Türk okulları Devlet okulları dahil, Boşnak, Sırp ve Hırvat öğrencilerin de içinde bulunduğu 21 değişik ülkeye mensup öğrencilerin birlikte okuduğu tek okul olan Burç Üniversitesi Türkiye tarafından Denklik verilen nadir üniversitelerden” dedi.
BAŞARILARINA ŞAHİT OLMAK MEMNUNİYET VERİCİ
Bosna’ya ikinci gidişi olduğunu ve Bosna’nın kendisi için çok anlamlı bir yeri olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “İlk gidişimde Mostar köprüsünün açılış törenine ve Burç Üniversitesi’nin de temel atma törenine katılmıştım. Şimdi Üniversitenin bitmiş olduğunu görmek, içini gezmek, üniversitenin ve Türk okullarının bu başarılarına şahit olmak çok memnuniyet verici” dedi. Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan da “Ben bu geziye Hema Endüstri olarak nasıl faydaya çevireceğime baktım. Burç Üniversitesi’nden mezun olmuş ve olacak öğrencilere istihdam oluşturabilir” diye konuştu.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10