Hıdrellez ve Bahar Festivali panayır havasında gerçekleşti

Kırklareli Vize Kızılağaç Köyü sakinleri tarafından gelenekleri geleceğe taşımak ve eğlencenin yanı sıra kültürü de yaşatmak amacıyla düzenlenen ‘’Geleneksel Hıdırellez ve Bahar Å?

Bölgede Gündem 10.05.2012 12:42:00 0
Hıdrellez ve Bahar Festivali panayır havasında gerçekleşti
Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kızılağaç Köyü sakinlerinin organize ettiği ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Hıdrellez ve Bahar şenliği’nin ilki geçtiğimiz gün düzenlendi.  
BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Programa Vize Belediye Başkan Vekili Raşit Andıç, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri Nail Özden, Kenan Çiftçi, Hasan Basri Korkmaz, Kırklareli SGK İl Müdürü Mahmut Bayram, Vize SGK Müdürü Hasan Hüseyin Şenlik, Kızılağaç Köyü Muhtarı Mithat Çağan, Vize ve köylerinde görev yapan muhtarlar ile binlerce vatandaş katıldı.
GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Bu yıl Kızılağaç Köyü’nün ilk kez düzenlediği Hıdrellez ve Bahar Şenliklerine katılan herkese teşekkür eden Kızılağaç Köyü Muhtarı Mithat Çağan “Gençlerimizin düzenlemiş olduğu Hıdrellez ve Bahar şenliklerini gelecek yıllardan itibaren geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
“HIDRELLEZ BAHAR BAYRAMIDIR”
Dünyada bahar bayramı olarak kutlanan hıdrellezin ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Çağan “Hıdrellez Türk dünyasında bilinen ve kutlanan bahar bayramıdır. Milletlerin sosyal oluşumunda kültür değerlerinin yeri büyüktür. Toplumu oluşturan unsurların başında toplumu bağlayan sevgi, saygı, gelenek görenek ve inançlar gelir. Hıdrellez bizlere her mevsim kültürümüze sahip çıkmayı, birlik ve beraberliği ve saygıyı hatırlatan bir bahar bayramıdır” diye konuştu.
PİKNİK KEYFİNİ YAŞADILAR
Kızılağaç Köyü Muhtarı Mithat Çağan’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Vize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Trakya yöresine ait oyunları ile davetlilere güzel saatler yaşattı. Sabah saatlerinden itibaren şenlik alanına akın eden köy halkı ve vatandaşlar ormanda piknik yapmanın da tadını çıkardı. Etkinlik alanının Türk bayrakları ile donatıldığı eğlencede sahneye çıkan piyanist Tamer ve Göksel söyledikleri roman havaları ile davetlilere bol bol göbek attırdı.
YÜZLERCE HEDİYE DAĞITILDI
Programda daha sonra sahne alan Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Canses, seslendirdiği şarkılarla ve performansıyla dinleyicilerin beğenisini kazandı. Etkinlik kapsamında çekiliş gerçekleştirerek yüzlerce hediye dağıtıldı. Programın devamında festivalin yapılmasında emeği geçen Selçuk Kurt, Onur Yörük ve Ülkü Yeşil’e Kızılağaç Köyü Muhtarı Mithat Çağan tarafından günün anısına plaket takdim edildi.
UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜN YAŞADILAR
Akşam saatlerine kadar devam eden şenliklerde, davetlilere pilav ve ayran ikram edilirken, şenliğin finalinde sahneye çıkan pop sanatçısı Gamze söylediği şarkılarla beğeni topladı. Festivale katılan vatandaşlar, birbirinden çeşitli eğlencelerle unutamayacakları bir gün yaşadılar.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10