Veliköy-Yalıboyu da Islah OSB oluyor

Veliköy – Yalıboyu Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyonu Toplantısı önceki gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Çerkezköy 10.05.2012 12:45:00 0
Veliköy-Yalıboyu da Islah OSB oluyor
Veliköy – Yalıboyu Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyonu Toplantısı önceki gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.
DIŞARIDA BIRAKMAK ZORUNDA KALDIK
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Islah OSB Koordinatörü Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı’nın açılış konuşması ve Islah komisyonu üyelerini bilgilendirmesi ile başladı. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Masatlı, “Bu bizim Islah komisyonu olarak son toplantımız. Daha önce Veliköy’ün alt tarafı olan Yalıboyu mevkiini de Veliköy içerisinde değerlendirmiştik. Ama yönetmelikle bir takım kriterler getirildiği için biz bunu alamadık yani mecburen dışarıda bırakmak zorunda kaldık” dedi.
SON TOPLANTI YAPILDI
Sanayicilerin yeterli çoğunluğu bularak 11 Nisan’da kendilerine müracaat ettiğini söyleyen Masatlı “6215 Sayılı yasanın OSB ile ilgili hükmü yürürlüğünü dolduruyordu. Son gün müracaat ettiler. Müracaat ettikten sonra çalışmalara başladık. Bütün Islah OSB’lerde olduğu gibi burada da çalışmalarımızı yürüttük ve bu aşamaya geldik. Yani Islah OSB Komisyonu toplantısını burada Veliköy Yalıboyu’nda noktalayacağız” diye konuştu.
AY SONUNA KADAR KESİNLEŞECEK
Diğer OSB’lerle ilgili de bilgiler veren Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, “Velimeşe bölgemizin tüzel kişilik onayı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın önünde. Muratlı, Ergene 1 (Misinli, Vakıflar, Ulaş arası), Ergene 2 (Ulaş Çorlu Sağlık Mahallesi arası),  Türkgücü Veliköy’ün kuruluş yazıları geldi. Şu anda İl Özel İdaremizin, Belediyelerimizin Meclislerinin ve Ticaret ve Sanayi odalarımızın meclislerinde görüşülüyor. Bu ayın sonuna doğru kararlar bize gelecek ve kesinleşecek. Kesinleştikten sonra biraz önce saymış olduğum 5 bölgeyle ilgili kuruluş müteşebbis heyetleri toplayacağız ve orada hem müteşebbis heyeti hem yönetim, hem denetim kurulunu tespit edip tüzel kişilik için Bakanlığa göndereceğiz” ifadesini kullandı.
8 ISLAH OSB KURULACAK
Karaağaç Islah OSB ile ilgili yer tespiti komisyonunun 24 Mayıs’ta toplanacağını ifade eden Islah OSB Koordinatörü Mustafa Masatlı, Tekirdağ’da bugüne kadar toplam 8 bölgede Islah OSB çalışmalarının yapıldığını, 8 bölgenin tamamında Islah OSB kurulacağını belirtti.
19 SANAYİ KURULUŞU VAR
Yalıboyu’nun mini bir OSB olduğunu söyleyen Masatlı,  “Yalıboyu bizim için  mini bir OSB. Bizim diğer Hayrabolu ve Malkara’daki sanayi alanlarımız ortalama 60-65 hektardı. Biz buna küçük diyorduk. Ama bu biraz da yavru OSB oldu 38.1 hektar bu alan içerisinde 19 tane sanayi kuruluşumuz var. Temenni ediyoruz bu kanun kapsamında bu arkadaşlarımız bu sanayi kuruluşlarından istifade edecekler ve biz de bu konu ile ilgili görevimizi yapmış olacağız” dedi.
RAPORLAR OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Sorumlu Koordinatör Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Abdullah Aksoy, İnceleme Komisyonu Raporunu sundu. Islah komisyonu raporları Islah Komisyonu Kurulu Üyeleri tarafından değerlendirilerek oy birliğiyle kabul edildi ve toplantı sona erdi. Islah Komisyonu Değerlendirme Toplantısına, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Sorumlu Koordinatör Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ve Islah Komisyonu Üyeleri katıldı.
Haber / Cem BÜLBÜL

   


0282 726 91 91
0282 747 65 10