Zabıtadan işyerlerine hijyen denetimi

Kızılpınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beldede faaliyet gösteren fırın ve market gibi işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerle ilgili açıklama yapan Kızılpınar B

Çerkezköy 10.05.2012 22:56:00 0
Zabıtadan işyerlerine hijyen denetimi

Kızılpınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beldede faaliyet gösteren işyerlerini denetliyor.

 

İŞYERLERİ DENETLENDİ

 

Denetimlerin ekmek fırınları ve marketlerle başladığını belirten Zabıta Müdür Vekili Mahmut Kadak “Denetimlerimizi genellikle gıda üzerine ve imalathanelerde yapıyoruz. İlk olarak fırınları denetledik. Kızılpınar’da birkaç yıl öncesine kadar bir fırın hizmet vermekteyken şuan fırın sayısının 7’ye çıktığını görüyoruz. Yine aynı şekilde isim yapmış birçok büyük market Kızılpınar’da hizmet vermektedir.  Yemek imalatı yapan 3 büyük firmada beldemizde hizmet veriyor. Gelişen ve nüfusu hızla artan Kızılpınar’da bu gelişmeye birim olarak ayak uydurup çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Denetimlerde ağırlıklı olarak hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası ve çalışanların temizliği, halkın sağlığını tehdit edecek şekilde bozuk, son tüketim tarihi geçmiş gıda maddeleri  konusunda incelemeler yaptık” dedi.

 

15 GÜN SÜRE VERİLDİ

 

Gıda üretim yasasına uygun hareket etmeyen işyeri ve imalathanelere uyarılarda bulunduklarını belirten Kadak “Bazı işyerlerinde gördüğümüz eksiklikleri işyeri sahiplerine belirterek ihtarname vererek eksikliklerini tamamlamaları için 15 gün süre verdik” diye konuştu.

 

İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

 

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay da vatandaşların sağlıklı, hijyenik bir ortamda, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerin devam edeceğini belirterek “İnsan sağlığı bizim için her şeyden önemli. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme noktasında asla taviz vermeyeceğiz. Denetimlerimiz sırasında esnaflarımızı gördüğümüz eksiklikler konusunda bir kereye mahsus olmak üzere uyarıyoruz. Daha sonraki kontrollerimizde aynı durumla karşılaşmamız halinde gerekli yasal işlemleri yapıyoruz" dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10