Ön Muhasebe kursu devam ediyor

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan ve 5 Mali Müşavirin ders verdiği Ön Muhasebe Kursu devam ediyor. Kursla ilgili bilgi veren Mali Müşavir Rüstem Tuna “Kursumuz, Milli Eğitim BakanlıÄ?

Çerkezköy 10.05.2012 22:59:00 0
Ön Muhasebe kursu devam ediyor
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan ve 5 Mali Müşavirin ders verdiği Ön Muhasebe Kursu devam ediyor.
BİR ÖNCEKİ KURSU YETERİNCE DUYURAMADIK
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde açılan Ön Muhasebe Kursu’nun 2 Nisan’dan beri devam ettiğini belirten Mali Müşavir Rüstem Tuna, bu tür kursların duyurusunun iyi bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Daha önce Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çerkezköy Şubesi ile Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte düzenlediği ön muhasebe kursunun da başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Tuna, “Kursumuzu başarılı bir şekilde tamamladık. İŞKUR tarafından kursiyerlerimize kurs süresi boyunca günlük 15 TL ödendi. Fakat kursumuzu Çerkezköy’de fazla duyuramadık. Bu sebeple kursiyerlerimiz işbaşı yapamadı. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin bir an önce işbaşı yapabilmeleri için kursun duyurusunun iyi yapılması gerekiyor” dedi.
İŞE HAZIR HALE GELECEKLER
Çerkezköy gibi bir yerde bu tür bir kurstan başarılı olarak ayrılan kursiyerlerin en az yüzde 80’inin bir işe yerleşmesi gerektiğini belirten Rüstem Tuna, “Kursumuz, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerden biridir” dedi. Kursu başarı ile bitiren kursiyerlerin herhangi bir şirkette Ticari Defterler ve Belgeler, Fatura ve İrsaliye, Fatura Yerine Geçen Belgeler, İşletme Defteri Bilanço, Yevmiye Defteri, Büyük Defter, Mizan, İşlem Tanımları ve verileri Kaydetme konularında rahatça çalışabilecek seviyeye geleceklerini ifade etti.
SERTİFİKA VERİLECEK
2 Nisan’da başlayan Kurs’ta toplam 12 kursiyerin eğitim aldığını söyleyen Mali Müşavir Rüstem Tuna, “Kursumuz hafta içi her gün 18.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor” diyerek kursun katılım ücretinin de 250 TL olduğunu söyledi. Kursun 2 Temmuz’da son bulacağını belirten Tuna, kursta ayrıca Mali Müşavirler Aydın Şanlı, Yasemin Yurtseven, Nurcan Karaca ve Tülay Akat’ın da ders verdiğini belirterek, kurs sonunda katılımcılara HEM tarafından sertifika verileceğini ifade etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ   


0282 726 91 91
0282 747 65 10