“İş'te Çorlu” Projesi onaylandı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası personeli tarafından hazırlanan İş'te Çorlu Projesi''nin, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Çorlu 11.05.2012 22:59:00 0
“İş

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası personeli tarafından hazırlanan İş'te Çorlu Projesi''nin, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

 

KABUL EDİLDİ

 

İş'te Çorlu Projesi''nin, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini belirten Güleroğlu açıklamalarda bulundu. Güleroğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Sosyo-Ekonomik Mali Destek Programının önceliklerinden biri olan İnsan kaynaklarının ve Ar-Ge'nin geliştirilmesi desteğine paralel olarak, Çorlu TSO tarafından Çorlu'nun işgücü envanterinin örnekleme metodu ile çıkarılacağını ifade ederek, proje dahilinde kurum içerisinde Bilgi İşlem Servisi kurulacağını ve personel istihdamı sağlanacağını da söyledi.

 

İŞGÜCÜ ANALİZİ 3 AY SÜRECEK

 

İşgücü piyasasına hazırlanan bölgedeki gençlerin ve hali hazırda iş arayanların ihtiyaç duyacağı tüm hizmetleri tek noktada bütünleştirmek yoluyla işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak yazılım uygulaması ile işsizliğinin azaltılmasına katkıda bulunulacağını da ifade eden Güleroğlu, ''Bölge İşgücü analizi 3 ay sürecek olup, yaklaşık 400 sanayi firması ile birebir görüşülecek. Saha araştırması ile bölgenin işgücü potansiyeli belirlenecek olup, odamızın Trakya'da ilk defa uygulayacağı yazılım ve oluşturacağı web sitesi yoluyla iş arayan ve işvereni tek noktada buluşturup, bölge istihdamına katkı sağlayacaktır. Proje üretmeye doymayan Çorlu TSO'nun, İş'te Çorlu Projesi de onaylandı'' diye konuştu.  

 

AĞIRLIK VERİYORUZ

 

Proje kapsamında, bölgedeki pasif işsizliği azaltıcı önlemler almayı, bölgede aktif istihdamı ve niteliklere sahip işsizlerin mesleklerine ve öğrenimlerine uygun işlerde çalışmasını sağlamayı, bölgede işçi ve işvereni özellikleri dahilinde maliyet gerektirmeden ortak paydada buluşturmayı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın işgücü piyasasına yönelik çalışmalarına ilişkin kapasitesini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Güleroğlu, Çorlu TSO olarak proje çalışmalarına ağırlık verdiklerini de söyledi. Hazırladıkları bu projeleri hayata geçirebilmek için her türlü kaynaktan faydalanabilmenin arayışında olduklarını belirten Başkan Güleroğlu “Bu konuda 2011 yılında yaptığımız girişimler neticesi Trakya Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Avrupa Birliği Fonları Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği, Leonardo Da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı ve TOBB Eurochambers Programı Kapsamında olmak üzere toplam 11 proje ile müracaat ettik. Bu önemli projeyi başarılı bularak uygulanması için gerekli olanakları sağlayan Trakya Kalkınma Ajansı'na teşekkür etmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de üyelerimize ve ilimize faydalı olacak projeler hazırlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10