Üçüz çocuk sahibi aileye devlet eli uzandı

Tekirdağ'da ekonomik sıkıntılar yaşayan üçüz çocuk sahibi aileye, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşları Anneler Günü'nde yardım eli uzattı.

Tekirdağ 14.05.2012 21:07:00 0
Üçüz çocuk sahibi aileye devlet eli uzandı
Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama ile Tekirdağ Bakıma Muhtaç Yaşlı ve Çocuklara Yardım Derneği Başkanı İnci Derebaş, 4 gün önce üçüz Bebek dünyaya getiren Gürkan-Nurgül Türkaslan çiftini ziyaret etti.
DEDEYE İŞ SÖZÜ
Darama ve Derebaş, üçüz bebekler için temin ettikleri bebek kıyafetleri, bebek bezi, bebek maması ve biberon gibi ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım paketini Türkaslan ailesine teslim etti. Karton ve metal toplayarak geçimini sürdüren üçüzlerin dedesi Hamit Türkaslan'a da iş sözü veren Darama, "Elçin", "Yezda" ve "Raziye Gülçin" isimleri verilen üçüzlere desteklerinin süreceğini belirtti.
Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, "Çocukların ihtiyaçları doğrultusunda, valilik ve sivil toplum kuruluşları olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Başbakanın direktifleri doğrultusunda üç çocukları olmuş. Biz de sevindik, devamını diliyoruz" dedi. Tekirdağ Bakıma Muhtaç Yaşlı ve Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Derebaş da sivil toplum kuruluşları olarak her zaman üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirtti.
ANNELER GÜNÜNDE DAHA ANLAMLI
Yardımların "Anneler Günü" dolayısıyla daha anlamlı olduğunu ifade eden Derebaş, "Diğer sivil toplum kuruluşlarına da söyleyeceğiz. Kadınlar Birliği, Yardım Sevenler, Anneler Derneği ilgisiz kalamaz. Bu çocuklara elimizden gelen yardımları yapmaya çalışacağız. Allah aileye, anaya babaya gayret kuvvet versin. Bugün Anneler Günü. Annenin de Anneler Günü'nü kutluyorum. Bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Çok mutluyum" dedi.
BAŞBAKANA SESLENMİŞTİ

Doğumdan önce bir çocuk beklediklerine ifade eden anne Nurgül Türkaslan ise üçüzleri olduktan sonra ilk başlarda şaşırdığını söyledi. "Anneler Günü'nde en güzel hediyeyi aldım" diyen Türkaslan, yardımda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek “Devletten yardımların devamını bekliyoruz. Anneler Günü'nde böyle bir yardım aldığımız için çok mutluyum. Ben bir çocuk bekliyordum, üç tane oldu. Hastanede çok zor zamanlar geçirdim. Bir kızım ile birlikte yoğun bakımda kaldım. Çok şükür şimdi iyiyim" dedi. Üçüz babası Gürkan Türkaslan (24) ise Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde asgari ücretle işçi olarak çalıştığını ve çocuklarına bakmakta zorlandığını belirterek “Çocuklarımız tüp bebek değil. Doğal yollardan olduğu için hastanedeki bütün doktorlar ve başhekim şaşırdı. Bebeklerin birisi iki akşam yoğun bakımda yattı, annesiyle birlikte ama sağlık durumları şimdi iyi. Bir çocuk beklerken üç çocuğa birden sahip olduk. Çocuklara bakmakta zorlanıyorum. bebek bezi alacağım zaman üçüne de almak zorundayım. Üçüne de kıyafet alıyorum. Henüz Bebek arabası bile alamadım. O da üçüzlere göre olacak. Her şeyden üç tane almak zorundayım. Maddi durumlarımız iyi olmadığından Başbakanımıza yardım için seslenmiştim. Sağ olsun Tekirdağ Valiliği tarafından yardım geldi. Üçüz olduğu için çok mutluyum ama bunların bakımı bizi biraz üzüyor” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10