MEMURLAR ZAMMI PROTESTO ETTİ

Memur-Sen Çorlu İlçe Başkanlığı hükümetim memur zammını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

Çorlu 16.05.2012 09:49:00 0
MEMURLAR ZAMMI PROTESTO ETTİ

 Memur-Sen Çorlu İlçe Başkanlığı hükümetim memur zammını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

BU TEKLİF, ALANLARA DAVETTİR
Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasında, hükümetin zam teklifinin alanlara davet olduğunu vurgulayan Memur-Sen Çorlu İlçe Başkanı Bülent Kaya, Kamu görevlilerinin, toplu sözleşme görüşmelerine kritik bir noktaya geldiğini söyledi. Kaya, okuduğu basın açıklamasında Nisan'da başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde hizmet kollarının teklifleri üzerinde yoğun bir çalışma yapıldığını da ifade ederek, kamu işveren heyetinin, hizmet kolunu ilgilendiren birçok teklfi genel toplu sözleşme masasına getirilen bazı tekliflerle ilgili olarak, mali ve sosyal hak kapsamında olmadığı yönünde görüş beyan ettiğini de belirtti.
“BU KOMİK TEKLİFİ KABUL ETMEMİZİ BEKLEMESİNLER”
Ekonomik büyüme ve istikrar noktasında gelişmiş ülkelere örnek oldukları iddiasındaki hükümet ve ekonomi yönetiminin, kamu görevlilerine gelişmekte olan veya az gelişmiş değil, gelişmemiş ülkeler düzeyinde maaş zammı teklif ettiğini belirten Kaya “Büyük Memur-Sen ailesinin, bırakın bu maaş artışı teklifini kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir. Bu çerçevede, 2 buçuk milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon kamu görevlisi emeklisi adına, en kısa zamanda kamu işveren heyetinden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz. Görüldüğü gibi, enflasyon tahminlerinde, bazı yıllarda yüzde 100, bazı yıllarda ise yüzde 100'ü de aşan oranlarda sapma olmuştur. Bu nedenle hükümet dahil hiç kimse, hedeflenen enflasyonu baz alan bu komik teklifi kabul etmemizi ve dikkate almamızı beklemesin” dedi.
HAKKIMIZI MEYDANLARDA ARAYACAĞIZ
Yapılan basın açıklamasında, bazı Memur-Sen üyeleri, aldıkları simitleri paylaştırarak yediler. Verilen zamla ancak bu kadar simit alınıp yenebildiğini söyleyen üyeler, kendilerinin başkaları gibi bankamatik yakarak, etrafa zarar vererek değil meydanlarda haklarını arayacağını da belirtti.

0282 726 91 91
0282 747 65 10