2 METRELİK ÇADIRDA YAŞAM MÜCADELESİ

Malkara’dan iş bulmak için gittiği Kocaeli'de 1999 yılında meydana gelen depremde 4 çocuğundan 3'ünü kaybeden 70 yaşındaki Hasan Hüseyin Karataş, eşi ve 2'si depremden sonra doğan 3 çocuğu ile birli

Malkara 17.05.2012 21:39:00 0
2 METRELİK ÇADIRDA YAŞAM MÜCADELESİ

Malkaralı Hasan Hüseyin Karataş, 1998 yılında iş bulmak için ailesiyle birlikte Kocaeli'ne taşındı. 1999 yılında meydana gelen Gölcük depremi sonucu kirada oturduğu evleri yıkılan Hasan Hüseyin Karataş'ın çocukları 22 yaşındaki İsmail, 18 yaşındaki Hasan ve 16 yaşındaki İpek enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Depremden sonra eşi Mükerrem Karataş ve oğlu Emrah Karataş ile birlikte 2 yıl çadırda kalan baba Karataş, ardından gittikleri İstanbul'da da ailesiyle birlikte Kızılay tarafından temin edilen çadırda 6 yıl kaldı. Burada 2 çocukları daha olan Karataş çifti, 4 yıl önce memleketleri Malkara’ya döndü.

 

DERE KENARINDA ÇADIRDA YAŞIYORLAR

 

İşi olmadığı için ev tutamayan Karataş ailesi, burada 2 metrelik çadırda yaşamaya devam etti. Yaşlı olduğu için kimsenin kendisine iş vermediğini belirten Hasan Hüseyin Karataş, “Malkara'dan iş bulma umuduyla Kocaeli'ne gittik ama orada da depremde 3 çocuğumuzu kaybettik. Depremin ardından 2 yıl çadırda yaşadık. İstanbul'da da 6 yıl çadırda kaldıktan sonra 4 yıl önce Malkara'ya geldik. Ama burada da iş bulamadım. Yaşlı olduğum için kimse iş vermedi. İstanbul'da doğan ve 8 yaşına gelen Yusuf ve 7 yaşına gelen Gamze adını verdiğimiz 2 çocuğumuz daha oldu. Üç çocukla biz de dere kenarına çadır kurarak burada yaşamaya çalışıyoruz. Çevredeki vatandaşların verdikleri yemekle karnımızı doyuyoruz. İşsiz olduğum için bazen öyle zamanlar oluyor ki ekmek bile bulamıyoruz. Çadıra ekmek getiremediğim gibi çocuklarıma elbise de alamıyorum. Çocuklarım yarı çıplak geziyor. Devlet 3 ayda bir yaşlılık maaş olarak 325 lira para veriyor. Başka bir gelirimiz yok” dedi.

 

ÇOCUKLARI İÇİN YARDIM İSTEDİ

 

Anne 53 yaşındaki Mükerrem Karataş da, "Tek isteğim çocuklarım için kalacak bir yer. Çocuklarımın, doğdukları günden beri sokaklarda çadırda kalmasına bir anne olarak içim el vermiyor. Kendim için değil küçük çocuklarım için lütfen bize yardım edilsin" diye konuştu.

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10