DERE TAŞTI; 26 KİŞİ ÖLÜMDEN KURTARILDI

Edirne'de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Oğulpaşa Deresi yatağından çıkarak taştı, Edirne-Kırklareli yolu ulaşıma kapandı. Derenin taştığı bölgede, minibüslerde yaşadıkları öÄ?

Bölgede Gündem 28.05.2012 21:21:00 0
DERE TAŞTI; 26 KİŞİ ÖLÜMDEN KURTARILDI

Çerkezköy Haber - Edirne'de önceki akşam saat 21.00 sıralarında başlayan ve aralıksız yağan yağmurun ardından cadde ve sokaklar göle döndü, bazı evleri de su bastı. Yoğun yağmur yağışı nedeniyle gece saat 02.00 sıralarında Oğulpaşa Deresi taşınca Edirne-Kırklareli yolu ulaşıma kapandı.

 

26 KİŞİ MAHSUR KALDI

 

Seyyar satıcılık yapan ve dere yakınındaki yeşillik alanda minibüslerin içinde kalan aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 26 roman vatandaşı, uyudukları sırada kaldıkları minibüslerin içine su dolmaya başladı. Minibüse sızan suları fark eden roman vatandaşlar minibüslerden inmek istedi. Ancak kaldıkları yeşillik alandan nehir gibi su akınca polisi arayarak yardım istediler. Minibüslerin içleri de su dolmaya başlayınca vatandaşlar, yağan sağanak yağmura rağmen minibüslerin üstüne çıkarak kurtarılmayı beklediler.

 

HASTANEYE KALDIRILDILAR

 

Yardım talebinin ardından olay yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi. Gelen itfaiye ekipleri, ip yardımıyla yol kenarından yaklaşık 200 metre uzaklıktaki minibüslere ulaştı ve mahsur kalanları omuzlarına ve kucaklarına alarak tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı. 26 kişi hazır bekleyen ambulanslarla çevre hastanelere götürüldü. Kurtarılan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu ve taburcu edildikten sonra devlete ait sosyal tesislere yerleştirileceği belirtildi.

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10