MHP’li Ordu, Ali Ertem’i dümeni kırılmış gemiye benzetti

MHP İlçe Teşkilatı binasında basın toplantısı gerçekleştiren İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Belediye Meclis üyelerini eleştirdi. Çerkezköy Belediyesi'n

Çerkezköy 7.06.2012 10:00:00 0
MHP’li Ordu, Ali Ertem’i dümeni kırılmış gemiye benzetti
Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısı ile Çerkezköy Belediyesi ve Belediye Meclis üyelerini eleştirdi. Dün saat 10.00’da İlçe Teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP olarak bu memlekette bağcıyı dövmek değil yetişen üzümü âdil olarak halka yedirmek niyetinde olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:
“Onun için Çerkezköy’de yapılan tüm yanlışları kamuoyuna anlatmak bizim birinci görevimizdir. Çok değerli halkımız belediye hizmetlerinden şuana kadar % 10 bile faydalanamamıştır. Onun için Çerkezköy Belediyesi’ni yöneten AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Parti Belediye Meclis üyelerinin kendilerini çok iyi analiz etmeleri lazım. Çünkü kendilerinden tüyü bitmemiş yetimin ve garip gurebânın haklarının birilerine peşkeş çektirmemelerini, haklarını rantçılardan korumalarını, rantçılara yataklık yapan kişilere ve yöneticilere hesap sormalarını istiyorum” dedi.
ALİ ERTEM, DÜMENİ KIRILMIŞ GEMİ GİBİ
Çerkezköy Belediyesi’nin 2004–2014 yılları arasında ana caddeler üzerinden vermiş olduğu inşaat ruhsatlarından, iskânlardan otopark yapmak için almış olduğu mülk sahiplerinin paralarının nerelere harcandığını, ne gibi otopark yaptığını konusunda kamuoyuna hizmet sağladığını belirtmesi gerektiğini söyleyen Ordu “O bütçe ile beraber Çerkezköy’deki otopark sorununu çözemedi ise ek bir talep ile beraber paralı otopark yapıp da bunu çözeceğim diyorsa bunu kamuoyuna net bir şekilde açıklaması gerekiyor. Ali Ertem’e Belediye Başkanı olarak telaffuz etmiyorum. Belediye Başkanı raydan çıkan tren veya dümeni kırılmış gemi gibi ne yapacağı, nereye çarpacağı belli olmadığı için nerede kazada yapacağını ve çevresine ne kadar zarar vereceğini bilmiyor. Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyelerine ve halkımıza vereceği zararı bilmemektedir. Şimdiden Belediyede görev yapan meclis üyelerine, ilçe teşkilatlarına, siyasi parti temsilcilerinin delegelerini ve bunlara oy vererek buraya getiren değerli halkımın bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Bunları seçen ve oraya gönderen halkımıza böyle bir alaycı hizmet etmeye hakkı yoktur. Meclis üyelerinin bu paralı otoparkın tekrar onay verilirken incelemelerini, aksi takdirde Mustafa Ordu olarak almış oldukları karara itiraz edeceğimi ve bu konu hakkında kendilerini mahkemeye vereceğimi tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum” dedi.
CHP’Yİ DE GÖREVE DAVET ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı ve Meclis üyelerine de seslenen Ordu “Çerkezköy köprüsü, Cengiz Topel Caddesi ve Tepe Emlak Konutlarında eski Milletvekilimiz Kemalettin Nalcı’nın bağışlamış olduğu okul hakkında bildiklerini, belediyedeki evraklarla kamuoyuna anlatsınlar. Bu konu hakkında ya Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsil eden Kemalettin Nalcı’ya teşekkür ederler ya da bu hizmetlerden dolayı CHP üyeleri zan altında kalır ve ezilirler. Şu ana kadar bizi temsil eden Kemalettin Nalcı’nın yapmış olduğu yol ve okul için kendisine teşekkür ediyorum. Bunu yaparken hırsızlık, arsızlık ya da yanlış yaptıysa bunun tek sorumlusu Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy Belediyesi’dir. Çünkü bunu neden kontrol etmedi, ya da varsa da neden göz yumdu? Cumhuriyet Halk Partisi’ni göreve davet ediyorum” diye konuştu.
BİLGİ EDİNME HAKKINI KULLANDI
Çerkezköy Belediyesi’nin 150 milyon TL borcu olduğunu, Ambardere’nin altyapısının olmadığını, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bu paraları nereye harcadığını İlçe Teşkilatı olarak araştırdıklarını ve değerlendirmeye alacaklarını söyleyen Ordu “Ambardere’de 2200 arsanın altyapısının, sularının olmadığını, Çerkezköy Belediyesinin orada yaşayan insanları mağdur ettiğini, et konusunda ise ayda 130 ton tüketilen etin Çerkezköy’deki mezbahalarda ortalama 8–10 ton arası kesildiğini, bu etlerin nereden geldiğini, hangisinin sağlığa yararlığı olduğunu, halkın beşte birinin kanserli olduğunu, onun için ilçe teşkilatımızın sorduğu kiralık arabaların hangi şartlarda kiralandığını, hangi şartlarda hizmet yaptığını ve maliyetini belediyeye sorduk. Edip ve Köse sokaktaki elektrik, ağaçlandırma ve altyapı yol inşaat hakkında hangi yönden ihale olduğunu kabulü hangi safhada olduğunu kendilerine ilettik. Son olarak ise 4 Haziran’da bilgi edinme kanunu çerçevesinde 2009–2012 arası belediyeden alacaklı olan kişilerin icra yolu ile paralarını belediyeden talep ederken belediyenin bu icra masraflarından ne kadar zarara uğradığını, icraya veren kişilerin kimler olduğunu, hangi şartlarla ödemelerin geciktirilip vatandaşların icralık olduğunu kendilerine ilettik” diye konuştu.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Çerkezköy İstasyon Mahallesi’nde spor alanı olarak kullanılacak yere köpek barınağı inşaatı yapılmasına da anlam veremediklerini söyleyen Ordu “İstasyon’un ve halkımıza daha önce spor alanı olarak tahsil edilen alanın imar tadilatı yapılmadı. Ancak bu hayvan barınağı olarak tahsis edildi. Bu bir suçtur. Meclis üyelerinin bu konuda verdikleri bir imza varsa ya da böyle insanların spor alanını hayvan barınağına çevirebilmesine dair bir madde varsa bizi aydınlatmalarını istiyoruz. Gereken mercilere suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10