“Veliköy’e Yüksekokul” için protokol aşamasına gelindi

Veliköy’e taşınması planlanan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu için bir süredir Veliköy Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında devam eden görüş

Çerkezköy 10.06.2012 20:06:00 0
“Veliköy’e Yüksekokul” için protokol aşamasına gelindi

 Çerkezköy Haber - Veliköy’e taşınması planlanan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu için bir süredir Veliköy Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında devam eden görüşmeler, protokol aşamasına geldi.

PROTOKOL ÇALIŞMALARI 4-5 AYDIR SÜRMEKTEYDİ

4–5 aydır yüksekokul ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, rektörlük ile 15 Haziran Cuma günü protokol imzalanacağını söyledi. Meclisin aldığı karar doğrultusunda, ilk etapta belediye binası olarak düşünülen binanın NKÜ Meslek Yüksekokulu idari binası olarak verileceğini söyleyen Belindir “Garajların olduğu alanda ise derslik binası yapımı ile ilgili projeler netleşti. 97 bin metrekarelik alanda barınma, sosyal faaliyetler gibi ihtiyaçların karşılanacağı alanın da protokolde plan tadilatı yapıldıktan bir yıl sonra tahsisi yapılacak” dedi. Protokolün Cuma günü saat 14.30’da açık hava düğün salonu yanında derslik binalarının yapılacağı alanda Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in de katılımı ile imzalanacağını belirten Belindir, protokolün imzalanmasının ardından hızlı bir şekilde çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

2013’E YETİŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

2013 Eylül ayında yüksekokulun Veliköy’de eğitim öğretime başlamasını hedeflediklerini ifade eden Başkan Belindir, “İnşallah hedefimizden bir sapma olmaz” dedi. İdari binada sadece ince işlerin kaldığını söyleyen Belindir “Binada bölgeye hitap edebilecek bir kütüphane, depo, yemekhane, konferans salonu, güvenlik odası, sekreterlik odası, çay ocağı, 2 ofis, birinci katta kütüphane, asma katta 6 ofis, 2 depo, ikinci katta toplantı odası, müdür odası, müdür yardımcısı odası, ofisler, sekreterlik ofisi, çay ocağı gibi birimler olacak” dedi.

Derslik binasında da 2’si çok büyük olan toplam 18 derslik, kantin, 25 ofis, çok amaçlı salon, konferans salonu, 2 laboratuarın bulunacağını belirten Başkan Hanifi Belindir, bu odaların talepler doğrultusunda oluşturulduğunu ve proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

BELEDİYE ÜSTLENİYOR

Belindir “Protokol imzalandıktan sonra ihale aşamasına gelip 2013’e yetiştirmek için çalışacağız” dedi. Arazilerin tahsisinin yapıldığını ifade eden Belindir “Protokolden sonra maliyet çıkaracağız ve belediye olarak biz üstleneceğiz” bilgisini verdi. Üniversitelerin, gittikleri bölgelere kalite, zenginlik ve kültür gibi değerleri götürdüğünü ifade eden Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Veliköy’de bir nevi kahve kültüründen kafe kültürüne geçiş olacak. Üniversitenin beldemize çok şey katacağına inandığımız için bu çalışmaları başlattık” dedi. İdari binanın yanında giriş çıkışı binadan bağımsız olan bir çok amaçlı salonun da bulunacağını ifade eden Belindir, vatandaşların bu salonu düğün, diğer organizasyonları için kullanabileceğini söyledi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10