Bilgisayar kursunu tamamlayan engellilere sertifikaları verildi

Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği, Halk Eğitim Merkezi ve İş Kur tarafından düzenlenen temel bilgisayar kullanım kursunda başarılı olan 7 engelli kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

Çerkezköy 18.06.2012 00:23:00 0
Bilgisayar kursunu tamamlayan engellilere sertifikaları verildi

Çerkezköy Haber - Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği, Halk Eğitim Merkezi ve İş Kur tarafından düzenlenen temel bilgisayar kullanım kursunda başarılı olan 7 engelli kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

 

SERTİFİKALARINI ALDILAR

 

Önceki gün saat 16.30’da Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’nde düzenlenen sertifika törenine İşkur Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Yalçın Memiş, İş ve Meslek Danışmanlarından Ebru Alemdağ ve Mutlu Çelik ile kursuyer ve kursiyerlerin yakınları katıldı.

 

7 KURSİYER BAŞARILI OLDU

 

Programda Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, İşkur’a kayıtlı olan bu 7 arkadaşımız Bilgisayar Kullanım Kursunda gösterdikleri başarılardan dolayı sertifikaları almaya hak kazandılar” diyerek kursta başarılı olan Çetin Eroğlu, Bülent Demir, Seviye Saygılı, Selver Akbıyık, Hümmet Saki, Hatice Karaçıbık ve Zübeyde Baygal’ı tebrik etti.

 

200 SAAT DERS GÖRDÜLER

 

Kursun 26 Mart’ta başladığını ve 22 Mayıs’ta sona erdiğini söyleyen Karaca, “Kursiyerlerimiz toplam 200 saat temel bilgisayar kullanımı dersi gördüler. Bu arkadaşlarımıza İşkur tarafından günlük 20 TL destek verildi. Yapılan sınavda 7 arkadaşımız bu sertifikayı almaya hak kazandı” dedi.

 

VERDİĞİMİZ SERTİFİKALAR İŞ BULMADA FAYDALI OLACAK

 

Verilen sertifikaların beden gücünü kullanamayan engelliler için iş bulmada yararlı olacağını ifade eden Karaca “Bu arkadaşlarımız daha öncede devletin yaptığı özürlüler sınavına girmişler inşallah sonuçlar hayırlı olur” dedi. Derneklerinin günümüz şatlarına ve engellilerin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olmadığını söyleyen Karaca, giriş çıkışı engelliler için daha rahat olacak bir yer temini için hayırseverlerden destek istedi.

 

SERTİFİKALARINI ALDILAR

 

Engellilerin sertifikalarını İşkur Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Yalçın Memiş, İş ve Meslek Danışmalarından Ebru Alemdağ ve Mutlu Çelik tarafından verildi. Sertifikalarını alan engelliler Dernek Başkanına ve yardımcı olanlara teşekkür etti.

 

Haber / Bahtiyar ŞENLİK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10