Yaz Kuran Kursları başladı

Çerkezköy merkez, belde ve köylerdeki din görevlileri Diyanet-Sen Çerkezköy Temsilciliği tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemekte konuşan Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Yaz Kuran KurslarınÄ

Çerkezköy 19.06.2012 21:35:00 0
Yaz Kuran Kursları başladı

 Çerkezköy Haber - Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) ve Kuran Kursu imamları üyeleri önceki gün saat 14.00’da Hamdi Şark Sofrası’nda düzenlenen yemekte bir araya geldi. 

YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER
Diyanet Sen Çerkezköy Temsilciliği tarafından Hamdi Şark Sofrası’nda düzenlenen yemeğe Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan, Başkan Yardımcısı İsmail Doldur yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin, Diyanet-Sen Çerkezköy İlçe Temsilcisi Yusuf Acar, Merkez ve Belde cami İmamları, Kuran Kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı. Birlik ve beraberliği pekiştirmek için bu yemeği organize ettiklerini belirten Diyanet-Sen Çerkezköy Temsilcisi Yusuf Acar, yemeğe katılan herkese teşekkür etti. Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan da sendikanın faaliyetleri ile ilgili üyeleri bilgilendirdi.
7 YAŞ ÜZERİ BÜTÜN TALEBELER KATILABİLECEK
Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin de yaz Kuran Kursları ile ilgili bilgi verdi. Pazartesi günü başlayan kuran kurslarının tüm camilerde hafta içi her gün 3’er  saat verileceğini söyleyen Emin, “Kursumuz 17 Ağustos’ta sona erecek” dedi. 7 yaş üzeri tüm öğrencilerin kursa kabul edileceğini ifade eden Emin “Kuran kurslarında 45 erkek, 26 kadın öğretici ve 10 fahri görevli olmak üzere toplam 81 görevli eğitim verecek. Aileler çocuklarını size emanet ediyor. Biz sevgi, şefkat ve hoşgörümüzü esirgemeyeceğiz” dedi.
KİTAPLAR DİYANET TARAFINDAN KARŞILANACAK
Kuran kursu ders kitaplarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanacağını belirten Emin, kuran kursu boyunca zaruri durumlar dışında izinleri kaldırdıklarını ifade ederek “Ders saatimiz hafta içleri boyunca saat 9.00 ile 12.00 arası olacaktır” dedi.
TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM ETTİ
Konuşmasının ardından Müftü Emin, cami için yaptırdığı çevre düzenlemesi ve tadilat dolayısıyla Karaağaç Hicret Camisi İmamı Şaban Zeybek’e teşekkür belgesi ve plaket takdim etti. Hacı Evliya Cami İmamı Kâtibi Mehmet Işıklı’ya da katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Plaket için teşekkür eden Mehmet Işıklı, “İnsanın doğduğu yer doyduğu yerdir, yakında İstanbul’a döneceğim hepiniz hakkınızı helal edin” dedi.
17 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK
Pazartesi başlayan ve 17 Ağustos’a kadar hafta içi her gün devam edecek olan kurslarda “Kuran-ı Kerim, ibadet, itikat, ahlak, siyer” konuları işlenecek.
Haber / Bahtiyar ŞENLİK

0282 726 91 91
0282 747 65 10