9. İlçe Vizyon Geliştirme Çalıştayı yapıldı

9. İlçe Vizyon Geliştirme Çalıştayı geçtiğimiz günlerde Saray’da yapıldı. Çalıştaya Saray Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen, çok sayÄ?

Saray 21.06.2012 22:18:00 0
9. İlçe Vizyon Geliştirme Çalıştayı yapıldı

 Çerkezköy Haber - 9. İlçe Vizyon Geliştirme Çalıştayı geçtiğimiz günlerde Saray’da yapıldı. Çalıştaya Saray Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen, çok sayıda kamu görevlisi, özel sektör temsilcisi, muhtar ve sivil toplum mensubu katıldı.

TEMEL SORUNLAR VE FIRSATLAR ELE ALINDI

Saray’da gerçekleşen son çalıştay Trakya Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Karaman ve Kaymakam Gülihsan Yiğit’in açılış konuşmalarıyla başladı. Konuşmasında, Saray’ın Kalkınma Ajansı’ndan ve Avrupa Birliği’nden aldığı proje desteklerinden bahseden Kaymakam Gülistan Yiğit, vizyon geliştirme çalışmasının Saray’ın potansiyelini harekete geçirmek adına iyi bir fırsat olduğuna inandığını belirtti. Saray’ın temel sorunlarının ve fırsatlarının ele alındığı ilk bölümün ardından katılımcılar ekonomi, ekoloji, kalkınma, koruma ve kimlik gibi başlıklar altında Saray’ın vizyon planını oluşturmak için fikir alışverişinde bulundu. Sarayda öne çıkan problemler arasında köylerden ilçeye göç, yöre halkının girişimci olmaması, yetersiz çöp arıtma tesisi, tarımsal ürün çeşitliğinin kısıtlı olması ve temel bir takım altyapı eksiklikleri dikkat çekerken; fırsat alanları arasında yüksek mantar üretimi, mandacılığın yaygın olması, geniş orman yapısı, Kastro plajı ve ekolojik hayatın korunması dile getirildi. Çalıştay’da Saray’ın, birlikte hareket etme kültürünün zayıflığına karşın proje kapasitesi yüksek bir ilçe olduğu vurgulanırken ilçede şimdiye kadar dört Avrupa Birliği, dört de Kalkınma Ajansı projesi yürütüldüğü hatırlatıldı. Suç oranının son derece düşük olduğu ilçede sakin ve huzurlu bir yaşam sürüldüğü ifade edilirken ilçe halkının karar alma mekanizmalarına etkin katılımı ve kurumların birlik-beraberliği sayesinde önemli projelere imza atılabileceğini vurgulandı. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10