Zabıta, eksik evraklı ticari araçlara göz açtırmıyor

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı trafik zabıta ekipleri, ticari araçlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Çerkezköy 21.06.2012 22:47:00 0
Zabıta, eksik evraklı ticari araçlara göz açtırmıyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı trafik zabıta ekipleri, ticari araçlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

DENETİMLER SÜRÜYOR
Ekipler önceki gün de Raif Dinçkök İlköğretim Okulu karşısında ticari araçlara yönelik denetim yaptı. Araçların ticari yol izin belgesi olup olmadığını denetleyen zabıta ekiplerine, polisler de destek verdi.
15 GÜN SÜRE TANINDI
Denetim yapan zabıta ekipleri, ticari taşıt izin belgesi olmayan fabrika personel servisleri, öğrenci servisleri, ticari taksiler ve toplu taşıma araçları hakkında tutanak tutarak sürücülere uyarılarda bulundu. Denetleme sırasında trafik polisleri de evrak kontrolü yaptı. Ticari taşıt belgesi olmayan araçlara uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, bu tutanağı bir uyarı olduğunu belirterek “15 güne kadar ticari taşıt belgesini alanlara herhangi bir cezai işlem uygulanmayacak. Fakat 15 günden sonra trafik ekiplerimiz tarafından yakalanan araçlara para cezası ve trafikten men cezaları uygulanacak” dedi.
RUTİN OLARAK DÜZENLİYORUZ
Bu evrakların her yıl yenilenmesi gerektiğini belirten Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü  Kenan Erez, “Biz bu uygulamaları rutin olarak yapıyoruz. Daha önce de Mezbahane Kavşağı, Barbaros Caddesi ve ilçenin muhtelif yerlerinde pek çok denetim yaptık. Bu uygulama ‘S, J’ plakaları sahipleri, fabrika personel araçları, öğrenci servisleri, ticari taksiler ve toplu taşıma araçları için geçerlidir. Bu belgenin ücreti yaklaşık olarak 135 TL’dir” dedi.
PARA CEZASI VE 60 GÜN TRAFİKTEN MEN CEZASI VAR
Tutulan tutanakların sadece bir uyarı niteliği taşıdığını söyleyen Erez “Bu süre zarfında gelip evraklarını yenilemeyenlere para cezası ve 60 güne kadar trafikten men cezası uygulanacak. Yaptığımız kontrollerde amacımız araçlara ceza yazmak veya trafikten men etmek değil, sadece araç sahiplerinin eksik evraklarını tamamlamalarını sağlamaktır” dedi. Ekipler, 1 saat boyunca yaklaşık 30 araç hakkında tutanak tutarken, bu uygulamanın önümüzdeki günlerde de devam edileceği belirtildi.
Haber / Bahtiyar ŞENLİK

0282 726 91 91
0282 747 65 10