Ordu, Belindir’i istifaya çağırdı

İstanbul’da adı skandala karışan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’i istifaya çağıran Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem&#

Çerkezköy 24.06.2012 23:54:00 0
Ordu, Belindir’i istifaya çağırdı

Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün saat 14.30’da ilçe teşkilat binasında yaptığı basın açıklamasında Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’i topa tuttu.

 

300 BİN TL’LİK EK İŞ ÇIKARTILDI

 

Yaklaşık 9 ay önce Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ayrılarak AK Parti’ye transfer olan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in yaptığı hizmetleri eleştiren Mustafa Ordu, “Bitmiş görünen okulda ihaleyi alan ilk firma ile anlaşma bozuldu. Okulda ek işler yapılması gerektiği iddiası ile 300 bin TL’lik bedel karşılığında işi başka bir firmaya verdi” dedi ve Belindir’in, “Başkan Hanifi Belindir bu işi yeni firmaya nasıl verdi? Söz konusu eksik kalan işleri eski firmaya neden tamamlatmadı?” sorularını yanıtlamasını istedi.

 

ÇALIŞMAYAN ARAÇLARA DA YAKIT ALINIYOR

 

Veliköy Belediyesi’nde çalışan araçların yakıtlarının hangi benzin istasyonundan hangi şartlarla alındığını da merak ettiğini söyleyen Mustafa Ordu, “Senelerdir kullanılmayan araçlara da yakıt alındığına dair fişler ve bu araçların listesi de var. Başkan Belindir bu konuda da Veliköy halkını aydınlatmalı” dedi.   

 

75 BİN TL’LİK FESTİVAL DÜZENLEDİ

 

Geçtiğimiz günlerde Veliköy Belediyesi tarafından Keşkek Şöleni yapıldığını anımsatan Ordu, “Başkan Belindir MHP’den ayrılmadan önce belediyenin borcu yoktu. Şimdi ise personelinin borcunu ödemekte zorluk çekiyor. Belediyenin kasasından 75 bin TL ödeyerek festival düzenliyor. Kendisine soruyorum. Belediyeden harcanan para haricinde sağdan soldan ayrıca para toplandı mı? Toplandı ise bu paralar ne yapıldı?” diye konuştu. Hanifi Belindir’in halkın sırtından kazandığı paraları 12 AK Partili’ye yedirdiğini söyleyen ve konuyla ilgili bir fotoğrafı basın mensupları ile paylaşan Mustafa Ordu, “Tüm kamuoyunun bu fotoğrafa iyi bakmasını istiyorum” dedi.

 

10 GÜN İÇİNDE İSTİFA ETMELİ

 

İki hafta önce Başkan Hanifi Belindir’in İstanbul’da karıştığı skandal konusuna da değinen Ordu “İstanbul’a belediyenin aracı ile gittiğini tahmin ediyorum. Kendisi İstanbul’dan döndükten sonra hiçbir şey olmamış gibi şenlikte rodeo yapıyordu. Alay edercesine milleti enayi yerine koyar bir vaziyette gülüyordu. Kendisinin bu hareketinden dolayı 10 gün içinde istifa etmesi gerekiyor” dedi.

 

ERTEM’DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUM

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e de gönderme yapan Ordu, “Ali Ertem, Hanifi Belindir’in içinde bulunduğu durumun ahlaki ve aile kavramı boyutunu 15 gün içinde açıklamalıdır. Yaklaşık 1 ay önce yaptığı bir açıklamada ‘Mustafa Ordu aile kavramı hakkında konuşması gereken en son kişidir’ şeklinde konuşmuş. Şimdi kendisine şunları söylemek istiyorum. 15 gün içinde konuyla ilgili açıklama yap. Eğer sen yapmazsan ben, sahneye en son çıkan assolist misali çıkar gereken açıklamaları yaparım. Türk örf ve adetlerine göre aile kavramını, bizim baktığımız çerçeveden Ertem’e ve yönetimine açıklarım” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10