Tekirdağ AFAD afetlere hazır

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD), sel, deprem, heyelan ve benzeri afetlere karşı dört mevsim hazır tutulduğunu söyledi.

Tekirdağ 27.06.2012 18:02:00 0
Tekirdağ AFAD afetlere hazır

Çerkezköy Haber - Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD), sel, deprem, heyelan ve benzeri afetlere karşı dört mevsim hazır tutulduğunu söyledi.

 

7 GÜN 24 SAAT VATANDAŞIN YANINDA

 

AFAD'ın Tekirdağ'ın çeşitli bölgelerinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Masatlı, AFAD personelinin Ankara Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Eğitim Merkezi'nde ve kurum içinde eğitim gördüğünü belirterek “Tekirdağ Bıyıkali göletinde devam eden Tekirdağ AFAD arama kurtarma ekibi eğitimleri, gerçek olayları aratmıyor. Eğitimlerde personel, sel ve deniz mağduriyetinde kullanılabilecek arama ve kurtarma botunun kullanımını öğreniyor. Nehir, dere, vadi gibi geçilmesi zor yerlere ipler ve çeşitli ekipmanlar ile sel seti kurarak ulaşılması zor yerlere güvenli geçiş sağlama konusunda tecrübe kazanılıyor. Sel, deprem ve benzeri afetlerde Tekirdağ AFAD, dört mevsim göreve hazır tutuluyor. Tekirdağ, AFAD 7 gün 24 saat vatandaşların yanında” dedi.

 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10