Çerkezköy-Saray yolu çalışmaları başladı

Çerkezköy’de bir dizi ziyaretlerde bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy-Saray yolu çalışmalarının başladığını ve çalışmaların 18 ayda tamamlanacağı

Çerkezköy 10.07.2012 20:44:00 0
Çerkezköy-Saray yolu çalışmaları başladı

Çerkezköy Haber - TBMM’nin tatile girmesinin ardından esnaf ve vatandaş ziyaretlerine başlayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi partililer ile Çerkezköy’deki kurumları ziyaret etti.

İLK ZİYARET ÇTSO’YA
Dün ilk olarak saat 10.00’da partililerle birlikte Çerkezköy Ticaret Sanayi Odasını ziyaret eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi; Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Meclis Başkanı İsmail Akın ve meclis üyeleri kapıda karşıladı.
“VATANDAŞIN DERTLERİNİ VE SIKINTILARINI DİNLİYORLAR”
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişci’nin ticaret erbabı olması dolayısıyla Çerkezköy’deki ziyaretlerine Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladığını ifade eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever “Meclisin tatile girmesinin ardından vekillerimiz tatil yapmıyorlar. Vatandaşlarımızın dertlerini ve sıkıntılarını dinliyorlar. Ziyaretlerin Çerkezköy’de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“ÇERKEZKÖY KARDEŞ ODAMIZDI “
İşlerinin yoğunluğundan ötürü ziyaretlerin geciktiğini söyleyen Milletvekili Özlem Yemişçi de “Değişik nedenlerden dolayı odaya ziyaret gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz hafta kesintisiz 26 saat meclis çalışmaları oldu. Bu ziyaretler Ankara’daki çalışmalar ve kongre seçimleri nedeniyle sarktı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası benim kendi evim gibidir. Çorlu Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı yaptığım zaman Çerkezköy’ü kardeş oda ilan etmiştik” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun son açıklamalarına göre Çerkezköy’ün nüfus olarak Tekirdağ merkezi geçtiğini ifade eden Yemişçi “Nüfusun arttığı ve ekonominin de geliştiği Çerkezköy’de bulunmaktan dolayı mutluyum. Çerkezköy Trakya’nın mihenk taşlarından birisidir” diye konuştu.
“18 AYDA TAMAMLANACAK”
Çerkezköy’de hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkezi’nin işlev halinin yetmediğini gözlemlediklerini söyleyen Yemişçi “Çerkezköy Devlet Hastanesi tarafında bulunan 1500 metrekarelik alana Sosyal Güvenlik Merkezi kazandırmak istiyoruz. Konuyla ilgili yerin projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi. Büyük çileye yol açan Çerkezköy-Saray Yolunun ihalesinin tamamlandığını ifade eden Yemişçi “Bugün itibariyle Saray’dan çalışmalar başladı. Yaklaşık 18 kilometrelik Çerkezköy-Saray yolu 18 ayda tamamlanacak” dedi.
“İLK ONA GİRMEK HAYAL OLMAYACAKTIR”
Yeni Ticaret Kanununun uygulamaya girdiğini ifade eden Yemişçi “Kanundaki maddeler ile ilgili talepler oldu. Tespitlerde değişmesi gereken hususlar vardı. 50 maddede değişiklik oldu. 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girdi” dedi. Ak Parti olarak gerek yerelde gerekse genelde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yemişçi amaçlarının Türkiye’yi 2023 yılında dünyanın en iyi on ekonomisi arasına sokmak olduğunu ifade ederek “Bu bir hayal değildir. Geldiğimiz sıralama bellidir. Şuan dünyanın en iyi ekonomisine sahip 16.ülkeyiz. Kısmet olursa Cumhuriyetin kuruluşunun 100.yılında ilk ona girmek hayal olmayacaktır” dedi.
“SİZE HİZMET VERMEKTEN GURUR DUYACAĞIZ”
Milletvekilleri olarak Ankara’da Ticaret ve Sanayi ile uğraşanlara ellerinden geldiğinde destek vermek zorunda olduklarını söyleyen Yemişçi “Sanayicinin ve esnafın işi ile uğraştığımızda o sanayicinin istihdamı bizi otomatikman etkiliyor. Bizim kapımız sizlere açıktır. Ankara’da her zaman makamınız vardır. Size hizmet vermekten gurur duyacağız” diye konuştu.
SPEKÜLASYONLAR VAR
Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne alınmasını da kapsayan yasanın Temmuz ayı sonuna kadar çıkarılmasını düşündüklerini ifade eden Yemişçi “13 il Büyükşehir olacaktı ve 16 ilde ise yapılanma olacaktı. Yeni çıkacak yasa sadece 13 ili değil daha önce Büyükşehir olan 16 büyükşehir’i kapsayan bir yasa olacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 17 ilçesinin yedisi Büyükşehir’e bağlı idi. Yeni yasa ile ilgili uygulamalar kalkacak. Bütün ilçeler kilometreye bakılmadan Büyükşehir’e bağlanacak. Bu yasa gerçekten dikkatli ve hassas bir yasadır. Tekirdağ’da Çerkezköy’ün dörde, Çorlu’nun üçe bölüneceği ve Tekirdağ merkezde iki ilçenin kurulacağı yönünde spekülasyonlar var. Konuyla ilgili beldelerden talepler vardır. 10 binin altında olan beldelerin ilçe olmayacağının bildirilmesinin ardından bazı beldeler ortaklaşa olarak ilçe olmak için başvuruda bulundu. Şuana kadar ilçe olmak için 12 başvuru yapıldı. Tekirdağ’da kurulacak ilçe sayısını ve nereye kurulacağı konusunu tam olarak bilmiyoruz” dedi.
4+4+4 MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNİ ETKİLEDİ
4+4+4 Eğitim Sistemi konusunda sıkıntılı olduklarını söyleyen FSH Çerkezköy Siemens fabrikası yöneticisi ve ÇTSO Meclis Üyesi Faruk Kapu da “Bizler meslek eğitim merkezlerinde öğrenciler yetiştiriyoruz. 4+4+4 projesi ile meslek merkezleri işlev dışı kaldı. Bu durum kasıtlı olarak yapılmış değil atlanmış bir durumdur. Daha önceleri sekiz yıllık eğitimlerin sonunda öğrenciler diploma alıp açık lise ve meslek eğitim merkezlerine gidebiliyorlardı. Bu sistemle birlikte on ikinci sınıfın sonunda alacaklar. Bununla birlikte öğrencilerimizi okullarımıza alamıyoruz. Kanunlar dahilinde çalışıyoruz. Yeni sistemle eğitim almış diplomalı öğrenci bulmada sıkıntı çekiyoruz. Daha önce birçok yere bu sıkıntımızı ilettik ama şimdiye kadar bir netice alamadık” dedi. AK Parti Milletvekili ise, bu konuyla ilgili sıkıntıları olan işyerlerinin sıkıntılarını kendilerine bildirmelerini isteyerek, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 
KAYITLARIN TEKİRDAĞ’DA YAPILMASI BİZİM İÇİN SIKINTI
Milletvekili Özlem Yemişçi ve beraberindeki heyet daha sonra Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Kurum olarak birkaç sıkıntılarının bulunduğunu ifade eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ “kayıt işlemlerinin Tekirdağ’da yapılması bizim için büyük bir sıkıntı. 5362 yasasından son derece memnunuz. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak üç bin üyemiz bulunuyor. Bizler üye sayımızı korumakla birlikte yüzde 15 de yükselttik” diye konuştu.
KOSGEB’İ İSTİYORUZ
Oda olarak KOSGEB ile çalışmaları olduğunu söyleyen Bozdağ “KOSGEB’ten çok iyi paralar kullandık. Ancak bir iki aydır nakit sıkıntısı var. Bu konuda çalışma yapıp KOSGEB’i tekrar harekete geçirirseniz nakit akışı da canlanacaktır. KOSGEB iyi bir kurumdur. Ama kurum orada dururken iyi değil, kurum işlerse güzeldir. Biz KOSGEB’ten her zaman istifade ettik. 7-8 milyon para kullandık. KOSGEB’in Çerkezköy’de nakit akışını hızlandırdığını düşünüyorum. Bununla ilgili çalışma yapmanızı istiyoruz” dedi.
MUZAFFER YAZTEPE’Yİ ZİYARET ETTİLER
Yemişçi ve partililer Çerkezköy Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’yi de ziyaret etti. Kooperatifin çalışmaları ile ilgili Başkan Yaztepe’den bilgi alan Yemişçi, problemlerle alakalı oluşturulacak dosyaların kendilerine ulaştığı takdirde ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi. Plasmanla ilgili sorun yaşadıklarını belirten Yaztepe, çıkan genelgeyle bu sorunun da geride kaldığını ifade etti. Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni de ziyaret eden Yemişçi ve partililer Kapaklı ve Karaağaç’ta da esnafları ziyaret ettiler. Dün gerçekleşen ziyaretlere AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti İl Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Teşkilatı Üyeleri, İl ve İlçe kadın kolları üyeleri katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10