300 araçlık tır parkı

Kapıkule'ye, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ (GTİ) tarafından inşa edilecek olan 300 araçlık tır parkı ile, gümrük kapısındaki kuyrukların azaltılması amaçlanıyor.

Bölgede Gündem 15.07.2012 15:01:00 0
300 araçlık tır parkı

Çerkezköy Haber - Kapıkule'ye, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ (GTİ) tarafından inşa edilecek olan 300 araçlık tır parkı ile, gümrük kapısındaki kuyrukların azaltılması amaçlanıyor.

“OLUMSUZ GÖRÜNTÜLERİ GERİDE BIRAKACAĞIZ”
Kapıkule Gümrük Kapısı'nda düzenlenen tanıtım toplantısında yapılması planlanan tır parkına ilişkin bilgi verildi. Gümrük kapılarının "Yap-İşlet-Devret" modeliyle modernize edilmesini amaçlayan GTİ tarafından yapılacak tır parkı ile, kapılarda bekleyen ve yürüme yasağı nedeniyle saatlerce gümrük alanlarını park yeri olarak kullanmak zorunda kalan tır şoförlerinin durumlarının iyileştirilmesi amaçlanıyor. Toplantıda konuşan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Ruhi Engin Özmen, gümrük kapılarında oluşan kuyrukların sık sık ekranlara yansıdığını ifade ederek, "Yüzü Avrupa'ya dönük bir ülkede 20 kilometreye varan kuyruk olmaz, tır parkı ve bunun gibi projelerle böyle olumsuz görüntüleri geride bırakacağız" dedi.
“BU PROJE TÜRKİYE’NİN İMAJI MESELESİDİR”
Tır şoförlerinin sıra yüzünden, duş, banyo, alışveriş ve araç bakımı sorunları olduğunu belirten Özmen, GTİ tarafından en işlevsel şekilde inşa edilecek bu projeyle şoförlerin yaşam kalitesini arttıracaklarını belirtti. Gümrük kapılarının, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda büyük önemi olduğunu vurgulayan Edirne Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı ise projeye bir an önce başlanılması gerektiğini ifade etti. Yardımcı, yerel yönetimlerin proje için gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirterek, "Yerel Yönetimlerin bu süreci aşmamızda bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz, çünkü TIR Parkı Projesi TOBB'un, UND'nin ya da bir başkasının projesi değildir, Türkiye'nin imajı meselesidir" diye konuştu.
NUMARAYA GÖRE PARK
GTİ Kapıkule İşletme Müdürü Ertuğrul Irkıçatal da Kapıkule'nin Avrupa'nın en yoğun gümrük kapısı olma özelliğini taşıdığını belirterek “Güvenlik gerekçesiyle her şey görüntülü ve kayıt altında olacak, orada bekleyen tır şoförleri belli bir numara alacak ve sıraya göre çağrılıp park edecek. Böylelikle herkes için daha iyi hizmet sunulmuş olacak” dedi.
 

Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10