Temel Sekreterlik Kursu’nda sona gelindi

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’nin engellilere yönelik verdiği kurslar tüm hızıyla devam ediyor. Mart ayında bedensel engelliler için açılan Temel Sekreterlik Eğitim Kursu’nun 9 kursiyer ile b

Tekirdağ 17.07.2012 20:04:00 0
Temel Sekreterlik Kursu’nda sona gelindi
Çerkezköy Haber - Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi, ortopedik engellilere Temel Sekreterlik Hizmetleri konusunda da kurs vermeye devam ediyor.
NÜFUSUN YÜZDE 12’Sİ ENGELLİ
‘Türkiye’nin hiçbir yerinde eğitim almayan engelli kalmasın’ yaklaşımı ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde hayata geçirilen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası kapsamında engellilere eğitim hizmeti verdiklerini ifade eden Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkan Yardımcısı Adnan Şahin “Ülkemizde 8.5 milyon engelli vatandaşımız yaşıyor. Yani Türkiye’de nüfusumuzun yüzde 12’si engellidir. Bu insanların büyük çoğunluğu engelli oldukları için değil, eğitimsiz oldukları için iş bulamıyor, sosyal hayata katılamıyor” dedi.
“9 KURSİYERE SERTİFİKA VERDİK”
Şube olarak açtıkları kursların devam ettiğini ifade eden Şahin “Temmuz 2011 tarihinde Çerkezköy İşkur Şube Müdürlüğü, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve derneğimizin ortak çalışmasıyla görme engelliler için bilgisayar kullanımı kursu ile eğitim hizmetlerine başladık. Beş kursiyerin katıldığı kurs başarıyla tamamlanmış olup kursiyerlerimize sertifikaları verilmiştir. Akabinde aynı kapsamında yeni bir kurs açılıp dört kursiyer daha sertifika almaya hak kazandı” dedi.
“1 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK”
Mart ayında Bedensel Engelliler için açılan Temel Sekreterlik Eğitim Kursu’nun 9 kursiyer ile başarılı bir şekilde sürdüğünü belirten Şahin “Kursumuzda Fatma Gülçin Çetin ve Aynur Tutkun eğitici olarak görev yapmaktadır. Devam eden kursumuz 1 Ağustos tarihi itibariyle son bulacaktır. 520 saat sürecek Temel Sekreterlik Hizmetleri konusunda kurs alan kardeşlerimize kurs sonunda Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilecek” diye konuştu.
“İKİNCİ ETAP İÇİN KAYITLAR SÜRÜYOR”
Devam eden kursun ikinci etabı olan yeni kurs için kayıtların sürdüğünü söyleyen Şahin “Kayıt için engellilerin en az yüzde 40 sağlık kurulu raporuna (ortopedik ve iç hastalıkları raporuna) sahip olmaları, herhangi bir işte sigortalı olarak kurs süresi boyunca çalışmamaları gerekiyor. Temennimiz her engelli vatandaşımızın hayat kalitesini yükselterek hayatı daha sıkı değerlendirebileceği bir işe sahip olmasıdır” dedi.
“520 SAAT DEĞİŞİK KONULARDA EĞİTİM ALIYORLAR”
Kurs öğretmenlerinden Fatma Gülçin Çetin de 520 saat sürecek eğitimlerin sonuna yaklaştıklarını ifade ederek “Temel sekreterlik kursunda öğrencilerimiz telefonla iletişim kurmak, meslek etiği, iş organizasyonu, iş mektubu, belge akışı, büroyu çalışmaya uygun hale getirme, girişimcilik, araştırma teknikleri, çevre koruma, sosyal çevresi ile etkili iletişim kurmak, iş hayatında iletişim, randevu ve konuk kabulü yapmak, bilgisayarda yazı yazmak, bilgisayarda resmi yazı yazmak, dosyalama ve takibini yazmak konuları üzerinde eğitimler alıyorlar” diye konuştu.
Haber/ Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10