Fatih Projesi hayata geçirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitimde Fatih (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi Çorlu'da hayata geçirildi.

Çorlu 3.08.2012 01:43:00 0
Fatih Projesi hayata geçirildi

Çerkezköy Haber - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitimde Fatih (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi Çorlu'da Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde hayata geçirilirken, proje kapsamında bilgisayar sistemleri ve akıllı tahtalar kuruldu.

8 OKULDA BİLGİSAYARLI EĞİTİM
Her öğretmene bir laptop, ikinci etapta ise her öğrenciye bir tablet bilgisayar verilmesini ön gören proje ile kara tahta başta olmak üzere, defter, kitap, silgi gibi araç gereçler öğrencilerin hayatından kademeli olarak çıkarılacak. Proje sonucunda yeni eğitim - öğretim döneminde Çorlu'da bulunan 8 okulda bilgisayarlı eğitime geçilecek. İlk olarak Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ile Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bilgisayar sistemi kurulmaya başlandı. Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sistemin alt yapısı hazırlanırken, Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde hem alt yapı hem de sınıflarda kullanılacak olan ekranların montajı tamamlandı. Eğitimde Fatih (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi ile sınıflara konulacak olan etkileşimli tahtalar led ekran, etkileşimli tahta bilgisayarı, beyaz tahta ve yeşil tahtadan oluşan düzenekten oluşacaklar.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10