“Parklarımıza sahip çıkalım”

Beldede yapılan bazı parkların bakımsızlıktan içler acısı durumda olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hoşça vakit geÃ?

Çerkezköy 6.08.2012 06:37:00 0
“Parklarımıza sahip çıkalım”

TOPLUMUN ORTAK MALI

Çerkezköy Haber - Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mandalı “Parklar, şehirde yaşayan insanların, çocuklarımızın stres attıkları ve dinlendiği yerlerdir. Buralarda yorgunluk atılır, huzur soluklanılır.  Parklar hiç kimsenin şahsi malı değildir. Toplumun ortak malıdır. Bu demektir ki ortak malımız olan parkları gereği gibi kullanmak ve korumak da hepimizin ortak görevidir. Öncelikle, her şeyi yetkililerden ve görevlilerden bekleme alışkanlığından kurtulmalıyız. Ancak o zaman, parmakla gösterilecek bir toplum olma bahtiyarlığına erişebiliriz. Yani "Ben kirleteyim, Belediye temizlesin" gibi içi boş düşüncelerle, yeşil huzur atmosferine ancak zarar verebiliriz. Doğru olan ise "Belediyeme herkes kadar ben de yardımcı olayım" gibi bir düşünce tarzıdır. Bu konuda da doğru düşüncelere sahip olmak, parklardaki huzur payımızı artıracaktır.  Parkları temiz tutalım ve parklarımızı koruyalım’’ dedi.

VATANDAŞLARIN VERGİLERİYLE İNŞA EDİLİYOR
Bu parkların, vatandaşların verdiği vergilerle inşa edildiğini ifade eden Mandalı “Parkların etrafında oturan mahalle sakinleri, parka zarar verildiğini gördüklerinde hiç vakit kaybetmeden polise ya da zabıtaya haber versinler. Bu tür çirkin davranışları kimler hangi amaçla yapıyor bilemiyoruz, ancak en kısa sürede yakalanarak gerekli cezayı alacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10