Yoksulluk azaltılacak

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından imzalanan protokolle 'Tekirdağ İli Yoksulluk Haritası ve Analizi' Ã

Tekirdağ 8.08.2012 21:11:00 0
Yoksulluk azaltılacak

Çerkezköy Haber -Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışma ile sosyal yardımların etkileri analiz edilerek, yoksulluğun azaltılmasına yönelik bir öneri seti oluşturulması hedefleniyor.

ARALIK AYINA KADAR TAMAMLANACAK

İlk olarak Tekirdağ ve ilçelerinde, daha sonra Trakya Bölgesi geneline yaygınlaştırılması planlanan araştırmalar ile Tekirdağ ili ve merkez ilçelerinde yer alan sosyal yardıma muhtaç vatandaşların coğrafi konumları ve sosyal ekonomik profillerinin belirlenmesi amaçlanıyor.
Çalışmanın ikinci ayağını ise Tekirdağ İl Özel İdaresi'nden mikro kredi alan vatandaşların, bu desteklerden ne ölçüde yararlandıkları araştırılarak, mikro kredilerin yapısı üzerine bir öneri seti geliştirilmesi oluşturuyor. Söz konusu çalışmanın sonuçlarının, Kalkınma Ajansı koordinesinde hazırlanacak olan 2014-2018 yıllarını kapsayacak Trakya Bölge Planı'na girmesi amaçlanıyor. Çalışmanın, 2012 yılının aralık ayında tamamlanması bekleniyor.
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10