İnanılmaz skandal

Edirne'de özel bir banka şubesi müşterilerine ait bilgilerin yer aldığı belge ve kimlik fotokopilerini çöpe attı. Sokağa saçılan kimlik fotokopilerini toplayan banka görevlileri 'Bunlar imha edilmesi gereken evrak

Bölgede Gündem 9.08.2012 22:05:00 0
İnanılmaz skandal

Çerkezköy Haber - Keşan Büyük Cami Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan özel bir banka şubesi, müşterilerine ait özel bilgilerin yer aldığı çok sayıda nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport fotokopileri, kimlik ve adres bilgilerinin yer aldığı kredi ve hesap talep formu kopyalarını imha etmek yerine, önceki akşam banka yakınındaki çöp konteynırına attı. Bir süre sonra rüzgarın da etkisiyle belgeler sokağa saçıldı. Özellikle kimlik numaralarının yer aldığı nüfus cüzdan fotokopilerinin başkaları tarafından kullanılabileceğini ifade eden vatandaşlar, polis ekiplerine haber verdi. Keşan İlçe Emniyet Müdürü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, banka görevlilerine ulaşmaya çalıştı. Güçlükle ulaşılabilen ve yaklaşık bir saat sonra gelen 3 banka görevlisi, etrafa saçılan belge ve evrak kopyalarını bir koli içerisine toplayarak, banka şubesine götürdü.

'TEMİZLİKÇİ ATMIŞTIR'
Evrakların imha edilmesi gerektiğini, ancak şubede çalışan temizlik görevlisinin yanlışlıkla çöpe attığını öne süren banka görevlisi "Bunlar belge değil zaten örnekler, imha edilmesi gerekiyordu. Muhtemelen temizlik görevlisi yanlışlıkla çöpe attı" dedi. Vatandaşlar ise, "Bunları alan kişiler diledikleri yerlerde kullanabilirler. Banka burada büyük sorumsuzluk örneği göstermiş, o kimlik fotokopileriyle onlar üzerine şirketler bile kurulabilir" diyerek olanlara tepki gösterdi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10