Ambulans çürümeye terk edildi

Çorlu’da bir işadamı tarafından 2009 yılında belediyeye hibe edilen ambulans, kurumun kadrosunda doktor olmadığı için otoparka çekildi.

Çorlu 12.08.2012 20:20:00 0
Ambulans çürümeye terk edildi

HİZMETE BAŞLAYAMADI

Çerkezköy Haber - Çorlu Belediye Meclisi, boş duran ambulansı 2 yıl önce Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis etti. Ancak müdürlük, 'mevzuata uygun değil, tahsis yerine hibe edin' diyerek teslim olmayınca, ambulans 3 yıldır otoparkta çürümeye terk edildi. Çorlu'da yaşayan işadamı Mehmet Diktaş, 2009 yılında Çorlu Belediyesi'ne sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 150 bin liraya tam donanımlı bir ambulans alarak hibe etti. Çorlu Belediyesi tarafından 59 YU 955 plakası takılarak hizmete hazırlanan tam donanımlı ambulans için, Sağlık Bakanlığı'ndan belediye bünyesine talep edilen doktor kadrosu verilmedi. Bu nedenle hizmete başlayamayan ambulans, belediye şantiyesindeki otoparka çekildi.

AMBULANSI TESLİM ALAMADILAR
Doktor kadrosu alamadığı için ambulansı kullanamayan Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçerek ambulansı kuruma tahsis etmek istedi. Yaklaşık bin 800 fabrikanın bulunduğu ve 250 bin nüfuslu ilçede 3 ambulans ile hizmet veren Çorlu Sağlık Grup Başkanlığı, aracın kendilerine hibe edilmesini istedi. Geçen ocak ayında toplanan belediye meclisi, oybirliği ile 'hibenin hibesi olmaz' diyerek, tam donanımlı ambulansı Sağlık Grup Başkanlığı'na 'tahsis etme' kararı aldı. Ancak meclis kararının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Sağlık Grup Başkanlığı, 'hibe edilmediği' için ambulansı teslim alamadı.
'HİBENİN HİBESİ OLMAZ'
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, kendilerine hibe edilen ambulansı yeniden hibe edemeyeceklerini söyledi. Meclisten tahsis edilmesi yönünde karar çıktığını anımsatan Baysan “Bize hibe gelen bu ambulansı bizim tekrar hibe etmemiz söz konusu değil, sadece tahsis edebiliyoruz. Tahsisi kurum kabul etmediği için de ambulans otoparkta bekliyor” dedi. Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Dr. Mehtap Şen ise, ambulansın tahsisli olarak alınmasının taşıt kanununu mevzuatlarına aykırı olduğu ifade ederek kendilerine hibe edilmesi gerektiğini belirterek “Belediyede duran ambulansı kendilerinden hibe istedik. Buna ilişkin onlara talepte bulunduk. Belediye meclis kararı ile tahsis edilmesini sağladı. Ancak biz mevzuatlara aykırı olduğu için tahsisi kabul etmedik. Hibe edilmesi için kendilerine yazı gönderdik. Bunun cevabını bekliyoruz. Şu an Tekirdağ'da 32, Çorlu'da 3 ambulansımız görev yapıyor. Ambulanslarda eskiye ayrılacak olanlar var. Biz bu tam donanımlı ambulansı almak istiyoruz. Bölgede ihtiyacımız var. Sağlık Bakanlığı alım yapacak, biz de buradan talepte bulunacağız ama bu ambulansı da almak istiyoruz dedi. 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10