“Çerkezköy’den utanıyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ’ın Büyükşehir yapılanması ve beldelerin izlediği politikalar üzerine açıklamalarda bulundu. Büyükşehir yapılanmasında be

Tekirdağ 14.08.2012 02:21:00 0
“Çerkezköy’den utanıyorum”

Çerkezköy Haber- Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasını gönülden desteklediğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, beldelerin kapanmasının ise yanlış bir uygulama olduğunu ifade etti.

24 BELDE 258 KÖY VAR
Katıldığı bir davette Tekirdağ’ın Büyükşehir yapılanması üzerine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Biz CHP olarak elbette Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasını destekliyoruz. Fakat bunun yolu beldelerin kapanması olmamalı. Tekirdağ’da 24 belde 258 köy var. Bu 24 beldenin kazanılmış hakları var. Köylerin tüzel kişilikleri var. Tüm bunlar belde ve köylerin elinden alındığında ciddi sıkıntılar doğacaktır” dedi. 
SANCILI BİR MODEL
Tüm beldelerin ilçe olmayı isteme hakkına sahip olduğunu söyleyen Emre Köprülü, “Ortada bir gerçek var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olacak. Beldeler ve köyler kapanacak. Bu süreçte beldelerin bu gerçeği kabullenmesi gerekir. İlçe olmak için değil, beldelerin kapanmaması için mücadele vermeleri gerekir. Beldeler kapanmamalı, köyler tüzel kişiliklerini kaybetmemeli. Mevcut hali ile Büyükşehir modeli, sancılı bir modeldir” diye konuştu.
BÖYLE BELEDİYECİLİK OLMAZ
Konuşmasında, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut’u da eleştiren Emre Köprülü, “Ziyaeddin Akbulut, partisinin Tekirdağ’da düzenlediği iftar programında, CHP’li belediyeler aleyhine açıklamalarda bulundu. CHP’li belediyeler sivrisineklerle mücadele edemiyormuş. CHP’li belediyelerle ilgili açılamalarda bulunmak ne Ziyaeddin Akbulut’a ne de AK Parti Tekirdağ İl Başkanı’na kalmaz. Ben Çerkezköy’den utanıyorum. Böyle bir belediyecilik anlayışı olmaz. Çerkezköy gibi bir ilçenin yolları böyle olmamalı. Kentleşme böyle çarpık olmamalı. Ne bir imar planlaması var, ne estetik var ne de bir düzen var. Ziyaeddin Akbulut gitsin bir Çorlu’ya baksın. Şarköy’e, Tekirdağ’a, Saray’a baksın. Ondan sonra bir de Çerkezköy’e baksın ve aradaki farkı görsün” dedi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10