Edirne futbolunda milat

Edirne'de bir ilke imza atılarak kısa adı 'Kulüpler Birliği' olan Edirne Amatör Futbol Kulüpleri Destekleme ve Birleştirme Derneği kuruldu...

21.08.2012 20:37:00 0
Edirne futbolunda milat

Edirnede bir  ilke imza atıldı. Edirne GK spor yönetim kurulu Üyesi Halil Bodur, Köprücespor Başkanı Erdoğan Öztürk ve Futbol Antrenörü Adnan Yıldız'ın kurucu üyeliğini yaptığı Edirne Amatör Spor Külüpleri Birliği önceki gün ilk toplantısını yaptı.  

“KURDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ”
Edirne Amatör  Kulüpleri Birliği yönetim kurulu adına açıklama yapan Köprücespor Başkanı Erdoğan Öztürk, şunları söyledi: "Edirne futbolunda faaliyetini sürdüren Edirnespor GK, Köprüce spor ve  Subaşıspor kulüplerini temsil eden bizler Kulüpler Birliği'ni kurduk. Edirne sınırları içinde faaliyet gösteren amatör futbol kulüplerine, sportif girişim ve faaliyetlerinde yardımcı olmak, kulüplerimize malzeme temin etmek, spor sahalarının açılmasına öncülük ederek amatör sporun istifadesine sunmak, üyelerinin gençlerine çeşitli kategorilerde organizasyonlar düzenleyerek kaynaşmalarını sağlamak, üyeleri ile sportif sorunların üstesinden gelmek için çözümler aramak, kurum ve kuruluşlarla sürekli ilişki içinde bulunarak spor merkezleri kurulabilmesi için gerekli izin ve tahsis girişiminde bulunmak ve üyeleri ile birlikte hareket etmeyi sağlamak  ve resmi ismi 'Edirne Amatör Futbol Kulüpleri Destekleme ve Birleştirme Derneği' olan kısaca 'Kulüpler Birliği'ni 19 Ağustos 2012 tarihi ile kurmuş bulunmaktayız” diye konuştu.
 
“BİZ KENDİMİZİ FUTBOLA ADADIK”
Öztürk “ Bu  girişim ve oluşum yıllardır Edirne futbolunun çarpık yapılaşma düzenine, futbolumuzun  kalitesine, kulüplerimizin iletişim eksikliğine, organizasyon bozukluklarına ve de en önemlisi birlikteliğine çare olmasını beklediğimiz bir oluşumdur. Kulüpler Birliği'nin varlığından, Edirne futbolunda son günlerde gündemde olan konulardan dolayı hiç kimse  bu yapılanmadan kendine bir payda çıkarmasın, kimse de karşı bir cephe olur endişesine kapılmasın. Bu yaklaşık bir yıl önce planlanan ve Edirne futbolunun bir ihtiyacı olduğuna inandığımız bir oluşumdur.Bizler geçici yönetim kurulu olarak herşeyini futbola adamış, Edirne futbolunun içinde yoğrulmuş ve emek sarfetmiş spor adamları olarak inandığımız doğrular içinde, futbolumuz için bir adım attık. Bu adımların ses getirmesini sağlayacak artık kulüplerimizin birlikte hareket etmesi  olacaktır. Geçici yönetim kurulu olarak, Edirne futbolunda milat olacak birliğimiz için, kulüplerimizin üyeliklerini en kısa zamanda yapmalarını bekliyoruz” dedi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10