Parola: Ya İstiklal ya ölüm

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları belediye meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Kaymakamlık makamında düzenlenen tebrikat töreninin ardından yine belediye meydanında resmi tör

Çerkezköy 31.08.2012 03:57:00 0
Parola: Ya İstiklal ya ölüm

Çerkezköy Haber - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90.yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşkulu bir törenle kutlandı.

 

 
ÇELENKLER SUNULDU
Dün saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı önünde düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Çelenk Yönetmeliği’nde yapılan değişikliği protesto etmek için tören boyunca partililerle birlikte elinde Atatürk Portresini taşıyan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında da Atatürk Anıtı’na bir buket çiçek bıraktı.
 
 
 
TEBRİKAT TÖRENİ DÜZENLENDİ
Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunumunun ardından 09.20-09.30 saatleri arasında da Çerkezköy Kaymakamlığı makamında terbikat töreni düzenlendi. İlçe Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ziya Öztürk ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz tebrikleri kabul etti.
 
 
HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR
Tebrikat töreninin ardından Belediye Meydanındaki tören alanına gelen Kaymakam Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler ve Belediye Başkanı Ali Ertem, askeri araç üzerinden Çerkezköy halkını selamlayarak protokol üyelerinin ve vatandaşların Zafer Bayramını kutladı. Kutlamalara vatandaşlar alkışlarla yanıt verdi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla törenleri izlemeye gelen Çerkezköy halkının ilgi gösterdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Hava Savunma Kurmay Yüzbaşı Galip Bilgin yaptı.
 
 
MÜCADELENİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİ
Asil Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen ve yüce Türk Ulusunun bağımsızlığını simgeleyen Zafer Bayramının 90’ıncı yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Bilgin, “Türk Ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli bir aşama olan bu Zafer, vatanı ve bağımsızlığı oyuk edilmek istenen ulusumuzun, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertlerinin sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir” dedi.
 
 
ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
30 Ağustos 1922 tarihine gelinirken, bir yandan birinci dünya savaşı sonunda yenik sayılmış, orduları dağıtılmış, tershanelerine girilmiş, silahlarına, haberleşme ve ulaşım vasıtalarına el konulmuş, ülkesinin birçok bölgesi işgal edilmiş bir devlet bulunduğunu ifade eden Bilgin “Öte yandan yaşlısı, kadını, çocuğu ile 23 milyon olan imparatorluk nüfusunun, Osmanlı’nın son on yılında Trablusgarp’ta, Yemen-Hicaz çöllerinde, kanal boylarında, Balkanlarda, Çanakkale’de, Allahuekber Dağları’nda yedi milyona yakın Anadolu yiğidini kaybetmiş, dede, baba, oğul bir arada savaşacak kadar erkek nüfusunun bir neslini tamamen yitirmiş, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş, neredeyse savaşma azim ve iradesini kaybetmiş bir millet vardı. Milletin en zor günlerinde ortaya atılan, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek, manda ve himayeyi reddeden, yalnızca Türk ulusunun vatan sevgisine ve özgürlük tutkusuna güvenerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde sadece düşmanla değil, sefalet ve yoklukla da savaşılmış, parolası “Ya İstiklal Ya Ölüm” olan dünyada eşi görüşmemiş bir kurtuluş savaşı kazanılmıştır” dedi.
 
 
 
 
GELECEKTE YAPABİLECEKLERİNİN TEMİNATIDIR
Yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz azim, irade ve üstün cesareti ile milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, vatanı için canını seve seve feda etmeye hazır olduğunu vurgulayan Bilgin “Türk ordusunun tarih boyunca elde ettiği başarılar ve kazandığı zaferler, gelecekte yapabileceklerinin de teminatıdır” diye konuştu.
 
 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELLERİ DE ATILDI
30 Ağustos Zaferi ile sadece düşmanın mağlup edilmediğini, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de atıldığını ifade eden Bilgin, “Bu sayede, ulusumuzun tam bağımsız ve özgür yaşaması için gerekli koşullar sağlanmış, ulusal onur bu zaferle yeniden şahlandırılmış, Türk ulusuna çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği, siyasi, ekonomik, sosyal ve hukuk alanlarında yapılmış birçok yenilikle buluşturan Türk inkılabının meşalesi yakılmıştır. Bu hareketin başarısında şüphesiz ki, Türk ulusunun ve onun kahraman ordusunun tek vücut olarak, birlik ve beraberlik içerisinde olmasının çok önemli bir rolü vardır” ifadelerini kullandı.
 
 
TÜRK ORDUSU TÜM TEHDİTLERİ ORTADAN KALDIRMA KARARLILIĞINDADIR
Gücünü ulusun sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 90 yıl önce olduğu gibi bugün de ulusun emrinde, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, bölünmez bütünlüğü, üniter ve ulus devlet yapısı ile yüce Türk ulusuna yönelmiş her türlü iş ve dış tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığında olduğunu vurgulayan Bilgin, “Bu Zafer’i kazandıran, başta ulusumuzun ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve ulusu için tereddüt etmeden hayatını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan Gazilerimizi Rahmetle, yaşayan Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümü kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
 
GEÇİT TÖRENİ İLGİYLE İZLENDİ
Kurmay Yüzbaşı Galip Bilgin’in yaptığı anlamlı konuşmanın ardından Çerkezköy Üçüncü Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Mehmetçiklerin tören geçişi büyük ilgiyle alkışlar arasında gerçekleşti. Resmi geçit töreni Askeri Bando önderliğinde başladı. Resmi Geçit töreninde Kahraman Türk Askerlerini gururla izleyen Çerkezköy halkı ellerinde Türk Bayraklarıyla Mehmetçiklere sevgi gösterilerinde bulundu. Askeri araçlar içindeki Çerkezköylü Gazilere de büyük sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar, tankların geçişleri sırasında Mehmetçiklerin muhteşem görüntülerine alkışlarıyla karşılık verdi.
 
 
 
ASKER ELBİSELİ ÇOCUKLAR TÖRENE RENK KATTI
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümü kutlamalarında renkli görüntüler sergileyen Çerkezköy halkı, ellerinde Türk Bayraklarıyla, 7’den 70’e kutlamalara ilgi gösterdi. Apartmanlarda ve pencerelerde açılan Türk Bayrakları törene ayrı bir renk kattı. Çocukların büyük ilgi gösterdiği Zafer Bayramı kutlamalarında bazı kadınlar Atatürk Anıtına karanfiller bırakarak günün anlamına ayrı bir güzellik katarken, asker elbisesiyle ellerindeki Türk Bayraklarıyla törenleri izleyen çocukların görüntüleri ise, kutlamalara ayrı bir renk ve güzellik kattı.
 
 
 
TÖRENE İLGİ YOĞUNDU
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıl kutlamalarına Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ziya Öztürk, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek, M.Zeki Gürcün, Ercan Çorbacı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Kapaklı Belde Teşkilatı Başkanı Ali Osman Orhan, MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, AK Parti Kapaklı Belde Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, Çerkezköy Tredaş İşletme Müdürü Haluk Ateş, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, belediye meclis üyeleri, gaziler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
 
 
 

Haber / Mustafa KOCABAŞAhmet KARDEŞPınar KORKMAZFaik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10