Dönmez’den Ertem’e yaylım ateşi “ÇERKEZKÖY HALKı SENI SANDıĞA GÖMECEK”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’i hedef alan açıklamalarına, Metin Dönmez’den cevap gecikmedi. Ertem’in açıklamalarına sert cevap veren Dönme

Çerkezköy 31.08.2012 21:23:00 0
Dönmez’den Ertem’e yaylım ateşi  “ÇERKEZKÖY HALKı SENI SANDıĞA GÖMECEK”

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in Twitter üzerinden kendisi hakkında yaptığı yorumlara karşılık verdi.

 

HANGİ AHLAKA SIĞAR?

Çerkezköy Belediyesi’nin muhtarlık ve taksi durağı olarak yaptırdığı moboları eleştirdiğini anımsatan Metin Dönmez, “Kamuoyunda ucube olarak tanımlanan yapılarla ilgili Belediye Başkanı Ali Ertem’e ‘Nereden buldun bu ucubeleri’ sorusunu sormuştum. Kendisi Twitter hesabından “CHP İlçe Başkanı yeni taksi duraklarımızı ucubeye benzetmiş. CHP’lilerin kronik hastalığı sayın başkana da nüksetmiş. Her yeni yapılana itiraz etmek olsa olsa kıskançlıklarındandır. Gazetedeki fotoğrafa bakılırsa ucubenin ne olduğu gayet net olarak görülür. Hizmetlerimiz açısından söz bulamayanlar yaptıklarımıza çamur atmakla meşguller. Allah ıslah etsin” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. Kendisine soruyorum. Kimliği, mesleği, sosyal statüsü ne olursa olsun bir insana ucube yakıştırması yapmak hangi ahlaka, hangi akla, hangi insan mantığına sığar?” dedi.

BUNUN ADI TUTARSIZLIKTIR

Yönetimle birlikte Çerkezköy Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulunduklarını anımsatan Metin Dönmez, ziyaretin başkanın şahsına değil makama saygıdan dolayı yapıldığını belirterek, “Ziyarette bize kısır çekişmelerden uzak durmamız gerektiğini, bunun küçük adamların işi olduğunu söylemişti. İyi konularda birbirimize yardımcı olmamız gerektiğini yanlış konularda da birbirimizi uyarmamız gerektiğini ifade etmişti. O gün ziyarette bu söylemleri dile getiren bir belediye başkanının şahsıma yaptığı bu yakıştırma, tutarsız, yakışıksız, en basit tabirle terbiyeden nasibini almamışlıktır” diye konuştu.

 

AKIL TUTULMASI YAŞIYOR

Çerkezköy halkının haberle ilgili birçok yorum paylaştığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Belediye Başkanımız okusun da ben mi haklıyım kendisi mi haklı görsün. Kafasını deve kuşu misali kuma gömüp de uyumasın. Görünen o ki kendisi akıl tutulması yaşıyor. Allah’ın yarattığı kula ‘Ucube’ yakıştırması yapmak gibi bir aymazlık kendisine yakışıyor mu” dedi.

 

NE HİZMET YAPTINIZ?  

Başkan Ali Ertem’in ‘Hizmetlerimize söz bulamayanlar ancak yaptıklarımıza çamur atarlar’ şeklindeki açıklamalarını da eleştiren Metin Dönmez, “Bana ve Çerkezköy kamuoyuna basının önünde istediğiniz gün ve yerde ne hizmet yaptığınızı anlatın. Twitter’dan yakışıksız laflar yazmaktan başka bir iş yapın. Kamuoyunun önüne birlikte çıkalım siz ne yaptığınızı anlatın ben ise nasıl rantiyeci olduğunuzu anlatayım” diye konuştu.  

 

KİM NE RANT ELDE ETTİ?

Atatürk Viyadükü’nün normal projesi dışında eksik olarak yapıldığını öne süren Dönmez, “Tüm Çerkezköy halkı bunu biliyor. Bu eksikliğin sebebi nedir? Bu viyadük Çerkezköy’ün trafik sorununa çare oldu mu? Türkiye’de bir örneği daha var mı? Siz bu çalışmayı beğeniyor musunuz? Ayrıca viyadük yapım projesiyle birlikte gümrük önünden trafik şubenin olduğu yere kadar olan derenin ıslah edilme ve çevre düzenleme yapımı da ihale edilmişti. Neden bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı? Çerkezköylülerin hakkını koruma adına neden bir girişimde bulunmadınız? Bunun karşılığında kim ne rant elde etti?” sorularını yöneltti.

BELEDİYE NE KADAR ZARARA UĞRATILDI?

Cengiz Topel Caddesi’nin ihalesinin nasıl yapıldığını da soran Metin Dönmez, “Cadde ihaleye uygun yapıldı mı? Bugüne kadar kaç kez bu caddede onarım yapılmak zorunda kalındı? Bu konuda açılan savcılık soruşturmasının akıbeti nedir? Atatürk Caddesi’ndeki yandaşlarınızın yaptığı havuzları hangi amaçla yaptırmıştınız ve sonra niçin yıktırdınız? Bu havuzların yapımından belediyemiz ne kadar zarara uğradı? İlçemizdeki 2 dönel kavşağa yapılan ve Çerkezköy’ün dokusuna hiç uygun olmayan iki saat kulesinin yerine daha uygun fiyatlarla daha estetik projeler yapmayı düşünemediniz mi?” diye sordu.

 

İŞİN KOLAYINA KAÇTINIZ

İnşaat ruhsatlarından alınan otopark katılım ücretlerinin otopark yapımında kullanılması gerektiği halde bugüne kadar hiçbir otopark yapılmadığını ifade eden Başkan Dönmez, bu ücretlerin nerelere harcandığını sorarak, “İşin kolayına kaçıp yolları daraltarak caddeleri otoparka çevirdiniz. Trafik akışı zorlaştı. Halk mağdur oldu. Caddelere paralı otopark yapılmasından kimin ne kadar rant elde edeceği de merak konusu” dedi.

 

ÇERKEZKÖY İLK DEFA DERECEYE GİRDİ

Çerkezköy’ün ilk defa dereceye girdiğini, vergi yüzsüzleri olarak belediyenin üçüncü sıraya yerleştiğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Dönmez, “Taksi durağı ve muhtarlık olarak yaptığınız yapılar belediyemize kaç liraya mal oldu? Maliyetin, kira olarak geri dönüşü kaç yılda olacak? İhale ile verilen taksi duraklarının çalışma alanını yapmak belediyenin görevi mi? Belediye zarara uğratılmadı mı?” sorularını yöneltti. 

 

NASIL BİR ÇALIŞMA YAPTINIZ?

Başkan Ali Ertem’e 8 yıl boyunca Çerkezköy’e sosyal ve kültürel amaçlı bir çalışma yapılıp yapılmadığını soran Dönmez, “Yeşil alanlarda yapılan parkları söylemeyin. Onları yandaşlarınıza çıkar amaçlı, Çerkezköy halkına kapalı bir rant kapısı haline getirdiniz. Kamuoyuna açık halkın özgürce yararlanabileceği başka bir proje yaptınız. Eğer biz göremediysek siz söyleyin. Nasıl bir çalışma yaptınız?” dedi.

 

HESABINI KİM VERECEK?

Çerkezköy’de 8 yıldır doğru düzgün yol asfaltlama ve kaldırım çalışması yapılmadığını savunan Dönmez, “Seçim yatırımı olarak büyük borçlar yapılması sonucu elde edilen paralarla alelacele yaptığınız çalışmalar da maalesef bugün elektrik hatlarının yer altına indirilmesi nedeniyle tekrar kazılarak bozulmaktadır. Kurumlar arasında iletişim sağlanarak yeraltında yapılması gereken çalışmalar yapıldıktan sonra yer üstü çalışmalarının yapılması daha doğru olmaz mıydı? Bundan belediyenin zararı ne olacak? Vatandaşın cebinden çıkan paranın hesabını kim verecek?” diye sordu.

 

ÇERKEZKÖYLÜLER GEÇ OLSA DA GÖZLERİNİ AÇTI

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün “Çerkezköy’de belediyecilik anlamında utanç verici bir durum var” şeklindeki sözlerine Başkan Ertem’in haddini aşarak terbiye sınırlarını zorlayan bir şekilde cevap verdiğini söyleyen Dönmez, “O haberin devamında da Çerkezköy’de belediyecilik anlamında çok güzel işler yaptığınızı ve en büyük jürinin de Çerkezköy halkı olduğunu söylediniz. İlk defa doğru konuşmuşmuşsunuz. Çerkezköy Halkı en büyük jüridir ve bu jüri görevini yapmış, yorumlarını ve cevaplarını sosyal medyada o haberin altına yazmıştır. Bir gün sabah erken kalk da şöyle bir Çerkezköy halkının içine karış. Sor bakalım Çerkezköy halkı belediyenin çalışmalarından memnun mu? Halka sorma cesaretin yoksa ki yok bugüne kadar hiç görmedim, o zaman sosyal medyada ilgili haberin altındaki Çerkezköy halkının yorumlarını oku o zaman belki vicdanın sızlar da insafa gelirsin. Ben Çerkezköy halkına işkence çektirmişim diye kendini yargılama yoluna gidersin. Çerkezköylü kardeşlerimiz çok geç kalsalar da artık gözlerini açtılar. Halk görüyor, yaşıyor, acı çekiyor, çile çekiyor, çare arıyor” diye konuştu.

 

YOLUN SONUNA GELDİN

Ertem’e yüklenmeyi sürdüren Metin Dönmez “Başkan sen ne yaparsan yap. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve şahsıma yakışıksız, tutarsız saldırılarda bulunmaktan başka yolun kalmamış. Önümüzdeki seçimlerde Çerkezköy halkı seni sandığa gömüp ıslah edecek” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ Pınar KORKMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10