Yamalı sokak kalmayacak

Asfaltlama çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, önümüzdeki günlerde yaklaşık 50 sokakta yol ve kaldırım çal?

Çerkezköy 4.09.2012 21:13:00 0
Yamalı sokak kalmayacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Eylül Ayı Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün saat 15.00’da Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş başkanlığında gerçekleştirildi.

 

SONA YAKLAŞILDI

Asfaltlama çalışmalarının Öztrak Caddesi’nde tamamlandığını ve Hayri Batur Caddesi’nde devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “Kısa vadede yapılması planlanan çalışmalar kapsamında sona yaklaşıldı. Şuanda Hayri Batur Caddesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar daha sonra Mimar Sinan Caddesi, Fevzi Paşa Caddesi ve Fatih Caddesi’nde devam edecek” dedi.

 

GÜNDE ORTALAMA 1 TON ASFALT DÖKÜYORUZ

Çalışmaların planlanan zamanda tamamlanacağını ifade eden Gümüş, bütün birimlerin birbiri ile uyumlu bir şekilde çalışması sonucu kısa sürede bütün ana caddelerin asfaltlama işlemlerinin tamamlanacağını, bu doğrultuda belediye olarak günde ortalama 1 ton asfalt döktüklerini belirtti. 

 

KALDIRIM KAPLAMA İHALESİ YARIN YAPILACAK

Yarın Öztrak Caddesi’nde yapılması planlanan kaldırım kaplama işinin ihalesine çıkılacağını söyleyen Fen İşleri Müdürü Gümüş, “TREDAŞ Öztrak Caddesi’ndeki çalışmalarını bir an önce sonuçlandırmalı. Çünkü yaklaşık 3 hafta içerisinde bu bölgede kaldırım kaplama çalışmalarına başlayacağız” dedi.

 

50 SOKAKTA ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

Uzun vadede yapılması planlanan çalışmalardan da bahseden Kemal Gümüş, “Yaklaşık 50 sokakta yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi yapılacak. Ana caddelerde olduğu gibi sokaklarda yapılacak çalışmalarda da diğer kurumlarla ortak hareket edeceğiz. Belediye olarak diğer kurumlardan isteğimiz, belirlenen sokaklardaki eksikliklerini tespit etmeleri ve yapılacak çalışmalar için ön hazırlıklarını tamamlamalarıdır. Böylelikle en kısa sürede 50 sokakta da hem altyapı namına bir eksiklik kalmaz hem de yol ve kaldırım çalışmaları sağlıklı bir şekilde tamamlanır. Tüm bu sokaklarda demirli beton yol yapmayı planlıyoruz. Tüm çalışmalar bittiğinde ilçede dağınık ve yamalı sokak kalmayacak” diye konuştu.

 

TÜM YOLLAR SÖKÜLECEK

50 sokakta bütün yolların ve kaldırımların sökülerek yeniden yapılacağını dile getiren Kemal Gümüş, “Yolların kotlarında ya da kaldırımların yüksekliğinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Kaldırımlarda daralma olmayacak aksine biraz genişleme söz konusu olabilir” ifadelerini kullandı.

 

DEPLASE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün önemli bir çalışma yapacağını ifade eden Gümüş, “Hasan Uğurlu Köprüsü ile Demiryolu Hemzemin Geçit arasındaki güzergâhta 900’lük Çelik Boru Hattı deplase çalışmaları yapılacak” dedi. 

 

ÇÖKMELERİN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

Çerkezköy Belediyesi’nin kısa vadede yapmayı planladığı yol güzergahlarında TREDAŞ’ın yol geçiş hatlarını bir an önce yapması gerektiğini söyleyen Gümüş, “TREDAŞ yol geçiş hatlarında açılan tranşelerin dolgu çalışmasını ve sıkıştırma işlemlerini çok iyi yapmalı. Tarafımızdan yapılacak asfaltlama çalışmalarında oluşabilecek çökmelere karşın, bize 10 santimetrelik bir dolgu alanı bırakmalı. Bu 10 santimetrelik kısımda ön asfaltlama çalışmasını yaptıktan sonra, sıkıştırma işlemlerini gerçekleştirerek, asfaltlama çalışmalarında meydana gelebilecek çökmelerin önüne geçmiş olacağız” dedi.  

 

GÜMÜŞ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Kemal Gümüş başkanlığında gerçekleşen toplantıya TREDAŞ Baş Mühendisi Taylan Görücü, TREDAŞ Proje Sorumlusu Serkan Çağlayan, Fen İşleri Müdürlüğü Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, Harita Mühendisi Erhan Koç, Çerkezköy Belediyesi Makine Mühendisi İsmail Onur Akca, Türk Telekom Çerkezköy Şebeke Mühendisi Cengizhan Ayhan, GAZDAŞ İşletme Şefi Kıvanç Türkmen, Harita Mühendisi Ahmet Uysal ve Polis Memuru Furgan Çevlik katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10