Ordu’dan Ertem ve 24 meclis üyesi hakkında suç duyurusu

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 8 Haziran tarihli Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısı’nda karara bağlanan otopark düzenlemesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Tekirdağ İdari Ma

Çerkezköy 5.09.2012 19:48:00 0
Ordu’dan Ertem ve 24 meclis üyesi hakkında suç duyurusu

 BAŞKAN VE 24 MECLİS ÜYESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Çerkezköy Haber - Otopark düzenlemesi ile ilgili 31 Ağustos’ta da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Habip Bilgin, Vehbi Demirtaş, Ahmet Azcan, Gökhan İnce, Nuran Yeşil, Hasan İşcan, Ziya Osmanoğlu, Aynur Düzgünel, Behçet Güven, Zafer Erdağ, Mikail Ünlü, Türkay Karakaş, Süleyman Ak, Aydın Kırıklar, Ahmet Avcı, Bülent Uğraş, Demet Eroğlu, Ziya Pekdoğan, Faruk Bal, Cengiz Eker, Aktaş Güler, Yüksel Sevil, Mehmet Yıldırım ve Halil Demirkıran Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Ordu; suç duyurusunda “Ali Ertem, Habip Bilgin, Vehbi Demirtaş ve Ahmet Azcan Çerkezköy Belediye Meclisi’nde 2004-2009 döneminde de görev yapmışlardır. Görev yaptıkları dönemde hiçbir tedbir düşünmeden İmar Kanunu ve plan yapılanmasına ait esaslara dair yönetmeliklere aykırı olarak “Çerkezköy imar planı genelinde kat artırımı” kararı almışlar ve bugün yaşanılan otopark sorununun ortaya çıkmasına sebep olmuşlardır. Burada örgütlü ve sistematik bir şekilde önce sorun yaratıp sonra bu sorundan yararlanarak vatandaşlardan yasalara aykırı olarak zorla para toplanması söz konusu olacaktır” ifadelerine yer vererek, adı geçen 25 kişi hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını talep etti. 8 Haziran tarihli toplantıya mazeret bildirerek katılmayan Demokrat Partili Meclis Üyesi Asuman Azak ise Mustafa Ordu’nun suç duyurusunda bulunduğu kişiler arasında yer almadı.

 

YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI TALEP ETTİ
Dün de Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Çerkezköy Asliye Hukuk Hakimliği’ne ilgili gündem maddesiyle ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle dilekçe sunan Mustafa Ordu, dilekçesinde Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 8 Haziran’da yaptığı meclis toplantısında ilçe genelinde ilk aşamada belirlenen dört bölgede cadde ve sokaklara park eden araçlardan otopark ücreti tahsis edilmesi kararı aldığını belirterek “Otopark yönetmeliğinde ‘otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye tarafından karşılanması zorunludur’ ifadesi yer alıyor. Otopark Yönetmeliğinin 9.maddesi ise ‘bina içinde veya parselinde otopark yapılması mümkün olmayan yapıların durumu belediyece imar durumu ile ilgili ilk müracaat tarihinden başlayarak 30 gün içinde ilgililere gerekçeleri ile bildirilir. Belediyeler bina otoparkı yerine otopark sorununu nasıl çözümleyeceğini binanın hangi bölge veya genel otoparkından yararlanacağını da bildirmekle ve otoparkları tesis etmekle yükümlüdür. Bu durumda bölge veya genel otoparktan yararlananlardan ayrıca kullanım ücreti alınmaz’ ifadesi yer alıyor” dedi.

 

PARA TOPLADIĞI HALDE OTOPARK YAPMADI
Çerkezköy Belediyesi’nin aldığı kararla İmar Kanunu ve Otopark Yönetmeliği’ne aykırı hareket ettiğini savunan Ordu, Otopark yönetmeliğinde ‘otopark hesabında toplanan meblağ, belediyelerin kendi kaynaklarından ayıracağı tahsilatlarla birlikte, tasdikli plan ve beş yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında otopark tesisi için gerekli arsa alımları ile bölge ve genel otoparkların inşasında kullanılır. Otopark hesabında toplanan meblağ, otopark tesisi dışında başka bir amaçla kullanılamaz’ ifadelerinin yer aldığını belirterek, Çerkezköy Belediyesi’nin otopark hesabında toplanan meblağı yerinde kullanmadığı için asli görevlerini yerine getirmediğini, parasını aldığı halde otopark alanları oluşturmadığını, bu durumda trafik düzenlemesi yapılacak diye vatandaşlardan otopark ücreti adı altında tekrar para toplanmasında kamu yararının söz konusu olmadığını ifade etti.

 

KANUN VE YÖNETMELİĞE AYKIRI
Ootopark düzenlemesinin iptali yönünde Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na 17 Temmuz tarihinde itiraz dilekçesi sunduklarını fakat, iptal talebinin görüşülmeden reddedildiğini ifade eden Ordu, bu uygulamanın da 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve İçişleri Bakanlığı’nın Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği’ne aykırı olduğunu savundu.

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10