8 ayda 800 iş kazası

Çerkezköy’de 2012 yılının ilk 6 aylık sürecinde 780’den fazla iş kazası meydana geldi. Temmuz ve Ağustos aylarında meydana gelen iş kazaları da göz önünde bulundurulduğunda 8 aylık süreç

Çerkezköy 7.09.2012 19:17:00 0
8 ayda 800 iş kazası

 CİDDİ İZLER KALIYOR

Meydana gelen iş kazalarının çoğunluğu hayati tehlikeyi içermezken, iş kazası geçiren birçok insan sakat kalıyor. İş kazalarında, iç ve dış organlarda oluşan ağır tahripler nedeniyle ileriye dönük, tıbbi müdahale gerektirecek sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Ayrıca el ve ayaklarda, kemik kırılmaları, parmak kopmaları ve yumuşak dokuda oluşan yüksek derecedeki tahriplerle engel teşkil edecek ciddi izler kalıyor. 

 

EĞİTİM SEMİNERLERİ YETERLİ Mİ?

Çerkezköy’de 8 aylık süreçte yaklaşık 800 iş kazasının meydana gelmesi “Sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu Çerkezköy’de son zamanlarda artan iş kazalarına neden olan etkenler neler? İş güvenliği yeterli ölçüde sağlanıyor mu? Çalışanın mesai süresi yüksek mi? Bu çerçevede uzun süreli mesai, çalışanın psikolojisi, uykusuzluğu, aşırı yorgunluğu ve bu etkenlere dayalı dikkatsizlik iş kazalarına ne kadar ölçüde etki ediyor?” sorularını akıllara getiriyor. Artan iş kazalarına yönelik eğitim içerikli seminerlerin yapılması da gündeme geliyor. Özellikle sanayide çalışan işçiler, ilgili kamu kurumları başta olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşlarının iş kazalarına yönelik eğitim içerikli seminerler düzenlemelerini beklediklerini ifade etti.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10