Emniyet kemerine yeni düzenleme

Emniyet Genel Müdürlüğü, 18 Temmuz 1997'de yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin, sürücülerin ve yolcuların koruyucu tertibat kullanma mecburiyetini düzenleyen 150. maddesinde değişiklik yapılmas?

11.09.2012 21:57:00 0
Emniyet kemerine yeni düzenleme

 MUAFİYET KALDIRILIYOR

Getirilecek yeni düzenlemeyle birlikte bazı kamu görevlileri ve ticari araç sürücülerine uygulanan emniyet kemeri 'muafiyeti' kaldırılıyor. Asker, polis, koruma ekipleri ile şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş ve otobüs sürücülerine kemer takma zorunluluğu getirilecek.

 

TAKMAYAN HERKESE CEZA

Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı, bakanlar gibi devlet erkanının güvenliğini sağlayan koruma ekipleri de emniyet kemeri takacak. Bu amaçla, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 150. maddesi revize edilecek. Değişiklikten sonra emniyet kemeri takmayan "herkese" ceza yazılacak.

 

AMBULANS ŞOFÖRÜ DE TAKACAK

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Değişiklikle birlikte görevli olsa dahi emniyet kemeri takmayan genel kolluk (asker-polis) görevlilerine, devlet erkanının güvenliğini sağlayan ekiplere, ambulans şoförlerine, şehir içlerinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş, otobüs (belediye-özel halk otobüsü) sürücülerine Trafik Kanunu'nun 78/1-a maddesi uyarınca 72 TL ceza kesilecek.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10