“Öğretmenimizi geri istiyoruz”

Veliköy İlkokulu 3/B öğrencileri ve velileri dün Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelerek, sınıf öğretmeni açığı yüzünden 1. sınıfa gönderilen öğretmenl

Çerkezköy 13.09.2012 06:33:00 0
“Öğretmenimizi geri istiyoruz”

 Çerkezköy Haber - Veliköy İlkokul 3/B öğrencileri ve velileri dün saat 13.00 sıralarında Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek sorunlarını yetkililere bildirdiler.

 

DERSLİK VE ÖĞRETMEN İHTİYACI ARTTI

Kadrolu öğretmen açığı, öğrencileri mağdur etmeye devam ettiğinden ve binlerce öğretmen atama beklerken, öğrencilerin kadrolu öğretmen açığı yüzünden eğitim alamadığından dert yanan Veliköy İlkokulu 3/B öğrencileri ve velileri, dün Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelerek seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. Bu yıl 4+4+4 eğitim sistemiyle beraber 1. sınıfa başlayan öğrenci sayısının artmasına paralel olarak derslik ve öğretmen ihtiyacının da arttığını söyleyen veliler, “Okul müdürlüğü tarafından 1. sınıfların, derslik ve öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 3. sınıf şubeleri birleştirildi. 1. ve 2. sınıfta çocuklarımızı okutan öğretmenimiz 1. sınıfa kaydırıldı” dedi.
 

KİMSENİN BUNA HAKKI YOK

Veliköy’deki öğretmen ihtiyacının en kısa sürede giderilmesini talep eden veliler, “Eğer öğretmen eksiğimiz olmasaydı, öğretmenimiz de elimizden alınmayacaktı. Öğrenciler anne babalarını ne kadar çok önemsiyorlarsa, öğretmenlerini de aynı derecede önemsiyorlar ve ona bağlanıyorlar. Öğretmenlerinin değişeceğini öğrendiklerinden beri çocuklarımız her gün ağlıyor. Okula gitmek dahi istemiyorlar. Kimsenin çocuklarımızı üzmeye hakkı yok. Onların bu mağduriyeti giderilmeli” diye konuştu.
 

GEÇİCİ KADRO İSTEMİYORUZ

Okula ücretli öğretmenlerin gönderilmesini istemediklerini ifade eden veliler, “Ücretli öğretmenlerin donanımlı olduklarını, kadrolu öğretmenlerden bilgi olarak bir eksikleri olmadığını biliyoruz. Geçici kadro ile derse giren öğretmen bir iki ay sonra işten ayrılabiliyor. Sürekli öğretmenleri değişince çocukların psikolojileri de bozuluyor. Çocuklar tam bir öğretmene alışacak, o öğretmenin tayini çıkacak. Biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Gelecek öğretmenin kadrolu olmasını istiyoruz. Böylece gelen öğretmen 1. sınıfa girerken biz de kendi öğretmenimize kavuşacağız. Öğretmenin, çocuklarımızı 5. sınıfa kadar okutmasını istiyoruz. " dedi.
 

İNCELEMELER YAPILACAK

Veliköy’deki okuma oranının eğitim sistemindeki eksikler ve öğretmen açıkları yüzünden düşük olduğunu savunan veliler, yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdiler. Bu yıl 4+4+4 sistemi ile 5. sınıfların ortaokul olduğunu ve bu kapsamda 5’lere giren öğretmenlerin birçoğunun bulunduğu okulda norm kadro fazlası konumuna geldiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu öğretmelerin diğer okullara kaydırılacağını belirterek, yapılan incelemeler sonunda bu sorunu çözmeye çalışacaklarını kaydetti.
 
 

Haber / Pınar KORKMAZ - Mustafa KOCABAŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10