“Vatan, millet ve bayrağın partisi olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, İlçe Başkanı Metin Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 13.09.2012 06:33:00 0
“Vatan, millet ve bayrağın partisi olmaz”
GAZİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER
Dün saat 14.00’da gerçekleştirilen ziyarette CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, İlçe Başkanı Metin Dönmez, Yönetim Kurulu üyeleri Uğur Duran, Erdoğan Fıçıcı, İbrahim Aygül ve Serkan Buldu, yeni dernek binasının hayırlı olmasını temenni etti. 
 

“ÇELENK NEDEN KOYMUYORUZ?”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan “Son dönemlerde çelenk kanunundaki değişiklikler ile sıkıntı yaşıyoruz. Hükümetimizin bayramlarda gazilerin, partilerin neden çelenk koymalarına engel olduğunu anlamış değiliz. Gaziler gününde bile Kaymakamlığın, Belediyenin ve Komutanlığın çelenk koyacağını söylediler” diye konuştu.
 

“KABUL EDİLECEK BİR DURUM DEĞİLDİR”

Gazilerin çok kıymetli insanlar olduklarını ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer “Bizlerde partililer olarak o günü sizlerle beraber yaşamak istiyoruz. Son çıkan yönetmelikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün ilçe başkanlıkları mahkemeye başvurdular. Alınan bu karar gerçekten kabul edilecek bir durum değildir. Bu karar o insanlarımızın duygularına engel oluyor, sizleri bizlerle buluşturmayacaklardır” dedi. Çelenk yönetimi ile ilgili milletvekillerine büyük görev düştüğünü belirten Yarlıgan “Bu yönetmeliğe milletvekillerimiz el atacaktır. Bu vatana herkes sahip çıkacaktır. Bu yanlışları hep birlikte dile getirmemiz gerekiyor” dedi.
 

“HANGİ GÜN ÇELENK KOYACAĞIZ”

Vatanın, milletin ve bayrağın partisinin olmayacağını söyleyen Yüceer “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu duruma böyle bakıyoruz. Şehitlerimiz, gazilerimiz özel günlerde hatırlanır. Biz yapılan bu yanlışın karşısındayız. Bu gibi günlerde o çelengi koyamayacaksak, başka hangi gün koyacağız. Rahmetli olan dedelerimizin mezarlarına gidip çiçek bile koyamayacağız. Hiç kimseyi ayrıştırmamak gerekiyor” ifadesini kullandı.
 

“BİZLERE HAL HATIR SORSUNLAR”

Gazilere verilen desteğin her zaman sözde kaldığını belirten Gaziler Çerkezköy Temsilcisi Yarlıgan da “Bazı kişiler lafa gelince şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasaydı bu şekilde yaşayamayacaklarını söylüyorlar. Ama laf mikrofona gelince hiçbir şekilde şehitlerimize ve gazilerimize Allah razı olsun demiyorlar. Biz çok şey istemiyoruz. Bizlere geldiklerinde hal hatır sorsunlar. Çerkezköy dışından Trabzon, Nazilli ve Aydın’dan telefonlar alıyorum. Oradaki Kaymakamlıkların ve valiliklerin dini bayramlarda erzak ve kömür yardımı yaptığını duyuyorum. Ben Kaymakamın yanına gittiğimde ondan kendim için bir şey istemiyorum. Ama gazileri ve şehitleri onure etmemiz gerektiğini söylediğimde ise kendisi bana gazilerin iki maaş aldığını söylüyor” siteminde bulundu.
 

“NEYİN ÜZERİNDE OTURDUĞUNU BİLECEKLER”

Gazilerin ve şehit ailelerinin maddi bir bedeli olmadığını ifade eden Yüceer “Bunu kim tabir ediyorsa büyük bir yanlışın içine düşüyordur. Gazilerin ve şehitlerin yeri Türkiye Cumhuriyeti’nde çok önemlidir. Ben çocuğuma ekmek götürebiliyorsam ve huzurlu bir şekilde bu topraklarda yaşıyorsam sizlerin bedeli iledir. Bu gibi kişiler geçmişi unutmayacaktır. Neyin üzerinde oturduğunu bilecekler” dedi.
 

“BU CÜMLEYİ AĞZIMA ALMAKTAN UTANIYORUM” 

Türkiye’de son dönemlerde şehit haberlerine çok üzüldüklerini dile getiren Yüceer “Ben her gün o haberleri izlerken üzülüyorum. Allah rahmet eylesin diyorum ama bu cümleyi ağzıma almaktan utanıyorum. Bir şekilde bunu durdurmamız lazım. Şehitlerimiz ve gazilerimiz başımızın tacıdır. Mecliste bunun için mücadelemizi veriyoruz. Şehit ailelerinin özlük hakları için yasa teklifi verdik. İktidar partisi muhalefet partisinin tekliflerine bakmıyor. Bu gaziler ve şehitler hepimizin evladıdır” dedi.
 

“ŞEHİTLERE ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLUYORUZ”

Gazilerin ve şehitlerin manevi değerlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yüceer “Gaziler bizim anamız babamızdır. Ben memur olarak görmüyorum. Gaziler ve şehitlerin manevi değeri bizler için önemlidir. Şu kadar maaş alıyorsun gözüyle değerlendirilmemelidir. Maddi bir kaygı ve tasarruf zihniyeti ile bu insanlara yaklaşamayız. Gazilerimizi her ortamda dile getiriyoruz. Verdiğimiz yasa teklifleri reddediliyor. Muhalefet o zaman gazilerle ve şehitlerle ilgili kendileri yasa hazırlasın bizler de seve seve imzalayalım. Bizim için hizmettir. Gerçekten elimizden geldiğince sıkıntılarınızı takip ediyoruz. Sıkıntılar için her zaman elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10