Kuran Kursu kayıtları başlıyor

Kuran Kursu başvurularının Pazartesi günü alınmaya başlayacağını belirten Çerkezköy Müftülüğü yetkilileri, bu yıl Çerkezköy ve civar beldelerinde toplam 21 kurs açılacağını kayde

Çerkezköy 14.09.2012 00:01:00 0
Kuran Kursu kayıtları başlıyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy ve beldelerde kuran kursu başvuruları 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

 

21 KURS AÇILACAK

Bu yıl Çerkezköy ve civar beldelerde toplam 21 kurs açılacağını ifade eden yetkililer, “Geçen sene 18 tane kurs açılmıştı. Geçen sene kurs açtığımız yerlere ek olarak Karaağaç Hicret Camii, Gazi Osman Paşa Camii ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Cami’nde de eğitim vermeye başlayacağız. Kayıtlar 17 Eylül’de başlayacak. Eğitimden yararlanmak isteyenler herhangi bir zaman diliminde gelip başvuru yapabilirler. Kayıtlar için herhangi bir tarih kısıtlaması konulmadı. Kurslar da 24 Kasım Pazartesi günü başlayacak” açıklamasını yaptılar.
 

18 HOCA DAHA ATANDI

Müftülük yetkilileri tarafından, bu yıl Haziran ayının başında atanan 18 hocayla beraber toplam 24 Kuran Kursu hocası olduğu belirtildi. Yetkililer, “Öğretmen sayımız yeterli. Çerkezköy merkezde Müftülüğün altında, Bahçeli Camii’nde, Bağlık Camii’nde, İstasyon Camii’nde, Fatih Mahallesi Mevlana Camii’nde, Yeşil Camii’nde ve Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde kurslarımız açılacak. Bununla birlikte Karaağaç’ta Hicret Cami ve Merkez Cami’nde, Kapaklı’da Sivrioğlu Cami’nde, Fatih Cami’nde, Gazi Osman Paşa Cami’nde, İsmet Paşa Cami’nde, Mevlana Cami’nde, Kızılpınar’da, Veliköy’de ve Yanıkağıl’da eğitimlerimiz olacak” dedi.
 

TALEPLERE GÖRE BELİRLENECEK

Ders saatlerinin, kursa devam eden bayanların, çocukların, yetişkinlerin taleplerinin baz alınarak belirleneceğini kaydeden yetkililer, “Kurslarımıza kayıt olmak isteyenlerin zaman sıkıntısı yaşamaması için bu yıl önceki yıllardan farklı bir uygulamaya geçtik. Ders saatlerini hocalarımız kursa gelenlerin talepleri doğrultusunda belirleyecek. Camilerimizde birer sınıfın açılacağını öngörüyoruz fakat fazla talep olması durumunda sınıf sayımızı artırabiliriz” bilgisini verdi.
 

HEPİMİZİN BİLMESİ LAZIM

“Kur'an, hayatı anlamlandırmamıza yardım eder” diyen yetkililer, “O, Allah'ın insanların mutlu olması için gönderdiği bir reçete gibidir. Çünkü insanı yaratmıştır. Bir şeyi en iyi onu yapan bileceğine göre; insanın özelliklerini, onun nasıl mutlu olacağını, onun için nelerin faydalı, nelerin zararlı olduğunu en iyi bilen Allah'tır. Kur'an-ı Kerim, insanlar için bir rahmet, bir öğüt ve uyarıcı olan, kendisine tabi olanları doğru yola götüren ilahi bir kitaptır. Bu nedenle Kur'an-ı Kerim insan için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır ve herkesin Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmesi, içinde yazılanları idrak etmesi lazım” diyerek herkese kursa katılmaları konusunda çağrıda bulundu.
 
 

Haber / Pınar KORKMAZ / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10