Alt geçitte sona yaklaşıldı

Uzun zamandır kullanılamayan Çerkezköy Tren İstasyonu alt geçidinde yaklaşık 3 haftadır devam eden deplase ve tadilat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çürümeye yüz tutmuş yağmursuyu boru h

Çerkezköy 21.09.2012 20:08:00 0
Alt geçitte sona yaklaşıldı

 Çerkezköy Haber- Çerkezköy Tren İstasyonu alt geçidinin tadilatı için yapılan ihale kapsamında yer tesliminden itibaren 15 gün içinde tamamlanması gereken işin müzmin sebeplerden dolayı geciktiğini belirten yetkililer, çalışmaların bir hafta içinde noktalanacağını kaydetti. 

 

31 BİN 750 TL’YE İHALE EDİLDİ

Yağmur suyu boru hattının çok eski olması nedeni ile sürekli tıkanan ve her yağmur sonrası su taşkınlarının yaşandığı Çerkezköy Tren İstasyonu alt geçidinin tadilatı için geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından Doğrudan Temin yolu ile ihale yapıldı. 31 bin 750 TL ile Cratos İnşaat firmasına ihale edilen iş kapsamında çürümeye yüz tutmuş yağmursuyu boru hattı yenilendi. Zemin ıslahı ve izolasyonu yapıldı. Duvarlar fayansla kaplandı. Merdivenlere mermer döşendi ve engellilerin de rahatça ulaşımını sağlayabilmeleri için engelli yolu yapıldı. 

 

KİMSE GARANTİ VEREMEZ

Halkın yapılan çalışmaların kıymetini bilmesi gerektiğini söyleyen Çerkezköy Tren Garı yetkilileri, “Alt geçitteki aydınlatma sistemleri sökülmüş, merdivenler ve duvar tahrip edilmiş. Duvarlara çeşitli yazılar yazılmış. İnsanlar buranın kamuya ait olduğunu unutmamalı, kıymetini bilmeli. Bir gün burayı kullanamayan bir kişinin tren yolundan karşıya geçerken kaza geçirmeyeceğinin kimse garantisini veremez” dedi. Alt geçidin ışıklandırması ise giriş ve çıkışlardan spotlar ile yapılacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10